Med utsikt på fina Tjockö

Med vattnet i blickfånget och båtplats vid brygga intill ligger denna fastighet med ett högt läge på norra Tjockö. Trivsamt hus som fungerar utmärkt året om med nära tillgång till natur, bad och skärgård. Tjockö har goda kommunikationer året om, affär, krog och en växande andel bofasta.

Altan i söder med utsikt mot vattnet
Gemensam brygga
Huset ligger högt
Alla bilder

Tjockö - Norrtälje

Pris/bud
4 275 000 kr
Fastigheten

 

Välkomna till Norrviken på Tjockö, strax öster om fastlandet i Båten lägger man vid brygga där fastigheten har servitut på båtplats och härifrån ser man över ängarna upp mot fastigheten och huset. En lätt sluttande grusväg leder upp till tomten på drygt en minut. Tomtens höga läge ger vy mot vattnet i öster och på baksidan har man sol till tidig kväll-inga grannar finns åt detta håll så här är man ostörd.

Huset är välskött och rejält, med ny rödmålad fasad, fräscht tak och ett nytt modernt avlopp. Entrén nås från altanen i öster och intill hallen ligger ett av husets två sovrum. I husets mitt ligger det rymliga allrummet som har stora fönsterpartier mot vattnet, öppen spis och utgång till altanen i väster. Öppet mot allrummet ligger köket med matplats. Här finns vedspis och rejält med utrymmen i skåpen. Husets största sovrum ligger intill köket i nordväst. Badrummet gjordes nytt 2019 med dusch, golvvärme och tvättmaskin och kakel och klinker i ljusa toner. Huset lämpar sig väl för att användas hela året om och önskar man mer plats för familjen eller gäster kan man bygga gästhus i form av friggebod eller Attefallshus. Tomten är högt belägen och runt huset finns mindre gräsytor och på baksidan även klipphällar.

Miljön intill

 

Om man promenerar söderut från fastigheten kommer man efter cirka 5 minuter fram till Tjockös "centrum" och här finner man affären Ö-krogen och även numera en padelbana.  Till någon av de bägge bryggorna som anlöps av de reguljära passbåtarna är det ca 15 minuters promenad. Morgondoppet tar man gärna nere vid bryggan men för långa dagar med sol och bad finns olika platser att upptäcka på Tjockö, på öns norra kust finns många fina klippor. Vid bryggan har man plats för en båt upp till ungefär sju meter, även bryggrannarna ska få plats.

Tjockö

 

Strax utanför den plats som ligger längst österut i Stockholms skärgård och nås med bil, Räfsnäs, ligger Tjockö på gränsen till Ålands hav. Österut finns den vackra Söderarmsskärgården som fortfarande är en i stora delar oupptäckt del av skärgården. Mellan Tjockö och Söderarms fyrplats, en sträcka på nära 20 km, ligger Söderarms skärgård, som breder ut sig från Håkanskär i norr till Norrpada i söder. Kanske vår allra vackraste skärgård. Här öppnar sig närmast oändliga möjligheter till båtutflykter och spännande upptäcktsfärder i det förtrollande landskapet.

Tjockö är lagom stor och har en vacker natur med stora oexploaterade delar där man kan ströva. På ön finns fina grusvägar som inbjuder till promenader och löpturer. På Tjockö är nyttotrafik tillåten men det hålls god ordning för allas trivsel. Ön lever året om med en bofast befolkning om ca 30 personer och hit finns reguljära turer från Räfsnäs dagligen året om. Tjockö har egen ö-butik och egen ö-krog och post kommer till ön. På behändigt avstånd ligger också öarna Fejan och Lidö, med vandrarhem och skärgårdskrogar. Närmaste båtmack finns på Gräddö ungefär fem minuters båtfärd bort och till Norrtälje stad tar det ca 40 minuter med egen båt. Till Räfsnäs går det buss och från Stockholm går det under sommaren Waxholmsbåt hela vägen till Tjockö.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Tjockö Korsnäset 27 - Tjockö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00