Tuna - Österåker

12 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Med utsikt över Sätterfjärden.

Representativ villa om ca 130 m² med generösa sällskapsytor och härlig strandlinje med vy över fjärden bort mot farleden samt egen brygga. Gästhus om ca 35 m². Lättskött tomt på 1038 m².

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Sättravägen 20 - Österskär
0 min
Med bilväg
130 m2
Tomtarea: 1038 m2
Biarea: 18 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

TUNA 9:188

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Österskär

Område:

Tuna

Postnummer:

184 52

Tomtarea:

1038 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

18 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

130 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

6

Varav sovrum:

3 till 4

Badrum:

2

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

2 plan

Byggnadsår:

2000

Fasad:

Puts

Tak:

Falsad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Betongplatta på pålar

Murstock:

Plåt

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump till vattenburen golvvärme

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: östra del.av österskär(delplan viii) (1964-03-20) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

7 888 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 888 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 000 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

2000

Fastighetsavgift:

7 812 kr

El:

27 332 kr/år

Vatten/Avlopp:

8 906 kr/år

Övrigt:

2 950 kr/år

Driftskostnader totalt:

39 188 kr/år

Servitut:

fnr_010267209: Gemensamhetsanläggning Österåker TUNA GA:4

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Här upplevs dagliga skådespel året om från första parkett. Variationer i väderlek och årstider ger nya föreställningar var dag såsom nyis som sjunger, passerande svanfamiljer och häger, vackra soluppgångar och ljudet av segel som fladdrar till mellan slagen.

Villan från 2000 är mycket välhållen och påkostad. Ägaren tillsammans med arkitekten har gjort ett strålande jobb och skapat detta fantastiska boende. Hallen välkomnar oss in i den öppna moderna planlösningen, ca 4-6 m i takhöjd och stora fönster med ett härligt ljusinsläpp. En frihetskänsla.

Köket är modernt och har all utrustning som önskas. Vardagsrummet med sin härliga rymd är möblerbart allt efter önskemål, matplats, sittgrupp allt i ljuset och speglingarna från Sätterfjärden. Den öppna spisen står bra till och kyliga dagar så sprider den sitt värme och gemyt. Naturligtvis dubbeldörrar för att komma ut på sjösidan till både altan och trädgård. Även på detta plan ett sovrum som i dagsläget används som kontor. En helkaklad toalett med dusch. Praktisk tvättstuga, en klädkammare samt ett förråd. Praktisk groventré med utgång. Härifrån kan du även inifrån gå rakt ut i garaget som har plats för två bilar eller familjens all utrustning för ett aktivt liv.

Den breda trappen leder oss upp till ovanvåningen och hela tiden slås man av den generösa takhöjden och närhet till vatten. I princip från hela huset så skymtar man vattenspegel. Det är den grundläggande tanken i arkitekturen.

På ovanvåning så finns det två väl tilltagna sovrum ett med balkong, ett centralt allrum även detta med balkong. Härligt att ifrån alla rum kunna vädra och släppa in fågelkvitter. Ett stort badrum med badkar och dusch samt bastu.  Till familjens glädje en väl tilltagen klädkammare.

Alldeles vid vattnet ett gästhus om ca 35 m², ett eget boende med kök , badrum och ett allrum med sovplats. Utgång rakt ut på brygga och strand. Helt perfekt för gäster eller tonårsbarn.

Strandlinjen är helt fantastiks med en härlig sandstrand, att bada från egen tomt är få förunnat . En riktig vardagslyx.  Vid den väl tilltagna bryggan ligger man tryggt förtöjd med båten, antingen längs med eller vid de praktiska y bommarna. Här lever man ett härligt bryggliv och sommarkvällarna blir långa här nere.

Den 1038 m² stora tomten är lättskött och det är uppskattat. För den som har gröna fingrar finns här alla möjligheter.

För båtfolket är det en ynnest att kunna se sin båt från villan och veta att man på några minuter kan vara ute på Trälhavet för vidare färd mot solhällar, badvikar eller skärgårdskrogar. Närheten till Vaxholms utbud lockar såväl som en tur över Saxarfjärden till Grinda Wärdshus eller sjökrogen vid Linanäs på Ljusterö.

Österskär är ett mycket attraktivt villaområde vid Trälhavet intill Saxarfjärden. Det korta avståndet till Stockholm och Arlanda lockar många som vill uppleva villaidyllen i fridfull och naturskön miljö med bad och båtliv mitt i Stockholms skärgård. Från bryggan är det endast drygt 20 distansminuter till Sandhamn.

 

Välkommen till ett sjönära boende och den sjönära livsstilen!

Sättravägen 20 - Österskär
Stockgolm