Med sjöutsikt och båtplats

Ljuvligt läge en minut från havet på Blidös utsida. Sjöutsikt och båtplats i skyddad hamn. Nedanför tomten finns härlig promenadstig längs havet och klippor med bord och bänkar, sandstrand för de små. Modernt och tilltalande hus från 2008 med luftig planlösning och mycket ljusinsläpp. Kök med köksö och matplats samt allrumsdel med braskamin. Två sovrum, dusch och bastu. Vacker och välskött trädgård med gräsmatta, grusgångar och planteringar. På tomten finns en förrådsbyggnad.

Ytterskärgården nära
Välkomna
Alla bilder

Blidö - Eknäs - Norrtälje

Pris/bud
4 750 000 kr
Nära havet

Välkommen till Eknäs på Blidös norra spets, ett härligt område med vacker natur intill havet. Fritidsområdet skapades på 50-talet och det bildades inga sjötomter vilket gör att stränderna har stor tillgänglighet. Man når den skyddade fina hamnen på någon minuts promenad från tomten. Ta en tur ut med egna båten, ytterskärgården brer ut sig precis utanför. Promenera längs området på fina stigar vid havet, det finns ett strövområde på ca 30 hektar. Här finns en liten strand och det är lätt att hitta en egen plats vid någon av de många släta klipporna.

Vackert och välskött

Från färjan är det bara ett par minuters väg till Eknäs. Hemgårdsvägen har ingen genomfartstrafik. Framme vid fastigheten finns parkering för flera bilar på tomten. Trädgården är plan och fin med gräsmatta och välskötta grusgångar. Den generösa altanen framför huset ligger i rakt söderläge och härifrån har man utsikt över havet och horisonten. För den som vill odla finns kryddland och planteringar med perenner. På tomten finns även ett isolerat förråd om 15 kvm med el indraget.

Huvudbyggnad från 2008

Entré via altanen till hallen med hängare. Till vänster teknikrum/förråd med vattenrening samt tvättmaskinen. Rakt fram sällskapsrum och kök i öppen planlösning, avdelat med köksön som har spis och fläkt och bra förvaring. Braskaminen i centrum och matplats med plats för många. Från köket finns utgång till altanen i öster. Längs sällskapsdelen finns skjutdörrar i glas mot altanen i söder. Öppet till nock i taket och effektfullt ljusinsläpp från fönster uppe vid taket samt stora glaspartier som går ända ner till golvet. Snygga detaljer som t ex vita fönsterbänkar i marmor.

Huset har två sovrum, ett med plats för enkelsäng eller våningssäng och ett med plats för dubbelsäng. Det större sovrummet har utgång till altanen mot öster.

Kaklat duschrum med wc, dusch, tvättställ samt bastu.

Generös detaljplan som medger byggnation 150 + 40 kvm

Blidö - ön i solen

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Skärgårdens kanske mest välsorterade ICA ligger några kilometer från färjeläget. På sommarhalvåret finns en mängd kvällsaktiviteter för hela familjen som bio, konserter, auktioner och loppis. Blidö hamnkrog har bytt ägare och både krog och hamn kommer att renoveras. Vid färjeläget finns ångbåtsbryggan Norrsund samt en kiosk med café och heminredning.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. Vaxholmsbolaget trafikerar dagligen ön med ett flertal turer. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året.

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Hemgärdsvägen 13 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00