Med hela skärgården utanför

Fantastisk sjöutsikt över skådespelet i skärgården. Högt läge i söder med sol hela dagen - en utomhusmiljö som du inte vill lämna. Villan om 236 kvm, som under de senaste åren renoverats, bjuder på spatiösa sällskapsytor. Idag finns fyra sovrum med möjlighet att skapa flera. Nära Marinan, en långgrund sandstrand och flera klippbad. Här bor du nära buss och cykelavstånd till skolan. Ett läge som erbjuder den sjönära livsstilen sommar som vinter. Hela Stockholms skärgård ligger ledigt rakt utanför.

Alla bilder

Sjöutsikt - Skärgårdsstad - Österåker

Pris/bud
9 500 000 kr
Om Sundsmaravägen 13

 

Längst ner i Östra Skärgårdsstad, strax ovanför båtbryggorna och med magnifik utsikt över Saxarfjärden ligger detta paradis. Vyn är långsträckt ända ner mot Vaxholm. Ett klockrent söderläge med sol från morgon till kväll. Den fria vyn över ängarna och havet är tillfredsställande. För den båtintresserade finns möjlighet att köpa till en båtplats för båt 2,30 x 8 meter mellan y-bommar. Pris 100.000 kr. Man ser båtplatsen från huset!

Under de senaste åren har fastigheten renoverats till det smycke den är idag. Totalt 236 kvm i två plan och en utemiljö som du inte vill lämna. Det stora pooldäcket, altanen under tak, den stora balkongen som löper framför hela huset och den privata delen med utomhus-spa. På terrassen bakom villan finns ett möblerbart orangeri. Stor och bred infart med plats för flera bilar och båtar. Här finns även en carport med förrådsdel. Det finns en Garo laddbox för el/hybridbilar monterad i carporten.

Entré till praktisk hall med bra förvaring, klinker på golvet och ljusa väggar. På entréplan öppnar huset direkt upp till ett ljust och rymligt allrum som är möjligt att avdela för ytterligare sovrum om behov finns. Ingång till ett stort sovrum med garderober, ljusa väggar och heltäckningsmatta. Från detta sovrum når du det inglasade uterummet som ger dig möjligheten att förlänga känslan - tidig vår till sen höst. 

På entréplan finns det stora nyrenoverade badrummet med bastu, duschavdelning, dubbla handfat i kommod, wc samt tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.  

Teknikrum med värmesystem, ventilationssystem, VVB, ytterligare tvättmaskin samt grovho och förvaring. Stort förråd med praktiska hyllor och mindre förråd under trappen till övre plan.  

Välkommen upp till övre plan där det spatiösa rummet öppnar upp och välkomnar. Stora fönsterpartier med magnifik sjöutsikt och ett ljus som flödar in i rummet. Välplanerat rymligt kök med gott om förvaring i lådsystem, mycket arbetsyta på bänkar i gedigen trä i samma ton som golvet, köksö med förvaring och med dubbla vinkylar samt extra bred induktionshäll och fläkt ovan. Kyl - kyl / frys -frys, inbyggd ugn och mikro. Utgång från köket till balkongen.

I burspråket ges mycket god plats för det stora matsalsbordet. Vardagsrumsdel med braskamin och utgång till balkongen. Mörkt parkettgolv och ljusa väggar. 

I anslutning till vardagsrummet finns ett stort rum med utgång till ytterligare en altan med utomhus-spa. Detta rum har två utgångar och fönster i tre väderstreck. Nuvarande ägare använder detta rum till sovrum och arbetsrum. Här finns en braskamin. Önskar du fler sovrum är det fullt möjligt att avdela detta rum.  Parkettgolv och ljusa väggar.  

På övre plan finns ytterligare ett sovrum samt ett tidigare sovrum som nu är omgjort till en walk in closet. Båda rummen har ljusa väggar och heltäckningsmatta. 

Helkaklat duschrum med duschkabin, handfat i kommod och wc. 

 

Skärgårdstad belägen längs med kusten strax norr om Åkersberga. Ett havsnära boende med skärgården utanför dörren. I Skärgårdsstad finns populär skola från F5- åk 9, flertal förskolor och en samfällighetsförening med stort engagemang inom många intresseområden.  www.skargardsstad.se

Till Skärgårdsstad och precis belägen utanför fastigheten finns vacker skog för härliga promenader, cykling, svampplockning och via vägföreningen ges möjlighet att få hämta din alldeles egna julgran eller få ved till braskaminerna. Via samfälligheten finns jakt och viltvårdsföreningen. 

Skärgårdsstads surfing, jollesegling, skrinnar & fiskevårdsklubb ansvarar för driften av Fiskestugan och den vedeldade bastun vid havsbadet samt för båthus och sjöbod. 

Med egen båt är avstånden korta. Vaxholm, Grinda och Linanäs nås inom 25 minuter och till Sandhamn tar det bara 1 h. Miljön erbjuder mängder av orörda badöar för strandhugg och otaligt med skärgårdskrogar. En boendemiljö som erbjuder mer är svår att finna.  

Idrottsföreningen erbjuder motion och träning för de boende i samfälligheten.

Vid havsbadet finns populär långgrund strand och möjlighet finns till flera härliga badplatser och grillplatser längs med kusten. Gemensamt stort Valborgsmässofirande och självklart Hamnsamfälligheten med den stora Marinan. Föreningen sköter hamnanläggningen, gästplatser vinterförvaring med gott om båtplatser. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Sundsmaravägen 13 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00