Med anor från 1800-talet

Trevlig fastighet i omtyckta Eknäs på norra Blidö. Vackert och mycket mysigt hus i timmer om ca 45 m² av äldre ursprung med bevarade originaldetaljer. Vidare finns ett charmigt gästhus med två rum och dass, ett fint timmerhus med bastu, dusch och relax samt verkstad/förråd. Stor naturtomt med gärdesgård som omger. Båtplats vid gemensam brygga.

Välkommen till Nordanviksvägen 14
Båtplats vid gemensam brygga
Alla bilder

Eknäs - Blidö - Norrtälje

Pris/bud
2 850 000 kr

Välkommen till omtyckta Eknäs på norra Blidö. Här erbjuds en riktig idyll med hus i timmer, ursprungligen från 1800-talet med fint havsnära läge. Eknäs tomtområde kom till 1951 och ett par år senare påbörjades styckningen av tomter för att skapa ett område för fritidsboende. Eknäs är idag ett mycket populärt område bara ett par minuter från färjelägret.

Området är lugnt och fridfullt, men ändå nära till allt. Med den egna båten är det nära till badkobbarna i denna del av skärgården. Till fastigheten hör en båtplats vid gemensam brygga i östra delen av Nordanöviken. Bryggan delas med 18 grannfastigheter och erbjuder även en gästplats. Från fastigheten är det ca 3 minuters promenad till både bad-och båtplatsen. I Eknäs samfällighetsförening ingår 95 fastigheter. Föreningen förvaltar vägar, båtbryggor, sommar- och vintervattenledningar, strövområde samt grönområde i anslutning till fastigheterna. Vägarna hålls farbara för trafik året om så fastigheten passar bra för den som vill ha en fritidsbostad att nyttja under årets alla årstider. I området anordnas ett traditionsenligt midsommarfirande på Nordanviksgärdet på midsommarafton, stången kläs på förmiddagen, och vid tvåtiden dansas det och dricks kaffe. Mycket festligt och uppskattat av både vuxna och barn.

Fastigheten erbjuder stor och plan naturtomt med gärdesgård som omger. På tomten finns ett vackert och mycket mysigt hus i timmer av äldre ursprung med bevarade originaldetaljer. Huset flyttades hit år 1969. Detta uppgår till ca 45 m² i nedre planet med allrum, kök och duschrum. På övre plan finns två sovrum i inredd vind. Vidare finns tre hus på tomten; gästhus med två rum och dass, timmerhus med bastu, dusch och relax samt tidigare huvudbyggnad idag verkstad/förråd. Utanför relaxhuset finns en vedeldad badtunna av äldre modell.

Vatten fås via egen borrad brunn. På fastigheten finns ett enskilt BDT avlopp. Vattenpost finns på huvudhuset och även en väl fungerande gårdspump. God vattentillgång.

Till skärgårdsidyllen Blidö som även kallas ”ön i Solen” tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året. Även Waxholmsbolagets båtar angör flertalet bryggor i Blidösund av vilka Norrsunds brygga vid färjeläget är närmast.

En krog finns i Stämmarsund som nu kommer att genomgå en omfattande utveckling i och med ny ägare, Blidö Brygga och Bistro. Här finns också vandrarhem och gästhamn. Med egen båt når man Lidö Krog, Fejan och Högmarsö Krog. Alla dessa krogar har olika specialiteter och är väl värda ett besök.

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Skärgårdens mest välsorterade ICA butik ligger i Oxhalsö, ca 2,5 km från Eknäs. Butiken är öppen året runt, dygnet runt. Vårdcentral finns om olyckan skulle vara framme och på sommarhalvåret finns en mängd aktiviteter för hela familjen såsom bio, konserter, auktioner och loppis.

Blidö är en komplett ö med många möjligheter för både fritids- och permanentboende.

Varmt välkommen på visning!

Hanna Thorén
Fastighetsmäklare Hanna Thorén 073-021 70 72

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Nordanviksvägen 14 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00