Ljuvligt sjönära läge intill badstranden

Vid slutet av vägen alldeles innan badplatsen ligger denna härliga tomt i söder med fin kvällssol och sjöutsikt åt flera håll. Generös detaljplan för nybyggnation, möjlighet att uppföra huvudbyggnad i 2 plan, byggyta max 10% av tomtytan samt komplementbyggnader max 80 kvm.

Båtplatser vid bryggor på samfälligheten - kö till båtplatserna
Alla bilder

Rydbo saltsjöbad - Österåker

Pris/bud
7 500 000 kr
Välkomna till Rydbo saltsjöbad

Underbart sjönära läge i Rydbo Saltsjöbad med utsikt över passerande båtar och solnedgång över Lillsundet. Alldeles intill ligger Stora badet, ett av tre i närområdet. Här finns sandstrand, hopptorn och lekplats för de yngre. Udden och det angränsande grönområdet Kärleksudden är lättillgängligt från egna tomten via promenadstigen. 

Tomten vänd åt söder och altanen mot sydväst. Här har man fin kvällssol och sjöutsikt. För den som vill bygga nytt ger den generösa detaljplanen (se pdf) möjlighet att uppföra huvudbyggnad i 2 plan, byggyta max 10% av tomtytan samt komplementbyggnader max 80 kvm. Nedanför tomten finns småbåtsbryggor på samfällighetens mark, det är kö till båtplats, se länk till föreningens hemsida för mer info.

Villan uppfördes på mitten av 1930-talet och är tillbyggd 1969. Huset omfattar ca 110 kvm boyta samt delvis inredd källare. På tomten finns även ett garage och två gästhus, det ena med enklare kök.

Entré via trädäckad altan med härlig utsikt över sundet. Hallen har gott om garderober och hängare. Härifrån når man duschrum med wc och dusch. Vatten och avlopp är kommunalt men det finns även en borrad brunn på tomten.

Här finns 3 rymliga sällskapsrum i fil med plats för många. Ett av rummen har sjöutsikt och det finns två öppna spisar inne samt en ute på altanen.

Köket har matplats samt arbetsdel med kyl/frys, spis, ugn, diskmaskin och micro. Utgång till inglasat uterum med sjöutsikt. Trappa ner till tomten. Innanför köket ligger sovrummet med garderobsvägg och klädkammare samt ett litet tvättrum med tvättställ. Sovrummet har balkong med morgonsol.

I källaren finns garage samt flera förråd, tvättstuga med dusch samt separat wc och bastu.

Området Rydbo Saltsjöbad styckades av från Rydboholms ägor 1934. Hela området kring Rydbo Saltsjöbad och Svavelsö är idag under omvandling till ett mycket attraktivt villaområde med nya stora hus på stora tomter. Samtidigt har man försökt behålla den härliga lantliga känslan vid havet. Ser man till hela närområdet med Svinninge och Hästängsudd har nya cykelvägar anlagts och den allmänna kommunikationen förbättras. Närheten till såväl skärgården som Stockholm lockar allt fler till denna attraktiva del av Storstockholm. På ca 15 minuter når man både Åkersberga och Arninge med köpcentrum och på 20 minuter är man i Täby Centrum, ett av Sveriges största med en mängd butiker och restauranger. Roslagstull nås på 25 minuter och Arlanda flygplats på 40 minuter.

Välkomna på visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70
Rydbo saltsjöbads väg 24 - Åkersberga
Stockgolm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00