Ljuvlig sjötomt på Marö

Sjötomt med rejäl brygga, gästhus, sjöstuga med bastu och stora soldäck. Makalös vy över horisonten. Ljus, ombonad och välskött fastighet med kommunalt VA, fiber och båtplats.

Välkomna till Marö
Marö
Alla bilder

Marö - Norrtälje

Pris/bud
9 500 000 kr

Marö är en vacker ö med drygt 40 fastigheter. En levande ö med många lekkamrater för barnen och det finns gemensamma grönområden samt promenadstigar runt ön som leder till skärgårdens vackraste båthus inne i hamnanläggningen. Vid båthuset har man traditionsenligt midsommarfirande där alla generationer träffas. I hamnen har man ytterligare en båtplats för att ligga skyddat vid sämre väder.

Äkta sjötomt om ca 2 900 m², varav ca 2 300 m² land, med en fantastisk utsikt över ytterskärgården och med fri horisont mellan skären. Här lever man ett riktigt skärgårdsliv med klart, fint vatten och blåstång. Ofta skådas havsörnarna på jakt och ibland ser man ett sälhuvud sticka upp över ytan. Rejäl brygga med intilliggande sjöstuga och bastu tillsammans med härligt soldäck. Bada gör du från bryggans badstege eller på den intilliggande stranden.

Stora huset är ursprungligen byggt på 60-talet, men har under de senaste åren renoverats och byggts till och rymmer idag ca 85 m². Bland annat är alla tak bytta, ny el, nya fönster, nytt badrum och ny panel. Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin har också installerats. I huvudhuset finns tre sovrum varav ett är större med plats för dubbelsäng och utgång till altan. Helkaklat badrum med wc, tvättställ och dusch. Allrummet är öppet till nock och har stora fönster mot sjösidan och utgång mot altanen. Centralt placerat står braskaminen, som avdelar allrummet och storstugan och sprider värme och myskänsla under årets kallare dagar. Köket är öppet ut mot matplats med en fantastisk sjökontakt och här finns all tänkbar maskinell utrustning. Hela huset är ljust och trivsamt i New England-stil. På altanen finns gott om plats för både lounge möbler, grill och ett stort matbord. Den erbjuder stora sociala ytor anpassat för den moderna familjen och här samlas man runt matlagningen under årets varmare dagar. Den lätt sluttande gräsmattan lämpar sig utmärkt för barnens lekar eller ett parti kubb innan middagen. 

Gästhuset som ligger strax intill, är idag inrett med två sängplatser. Det är sammanbyggt med sommar-/uterummet och dessa går att bygga ihop för att få ett stort gästhus med plats för många vänner och alla bekvämligheter. Vatten är indraget.  

Sjöhuset har ett relaxrum samt dusch och bastu. Njut av den vackra utsikten för att sedan springa ut på bryggan och hoppa i det kristallklara vattnet. Vid kallare väder kan det vara skönt att ta sig en dusch istället. Separat varmvattenberedare finns här.

Längst upp på tomten finns ett vedförråd och en snickarbod. Det gamla utedasset ligger här och fungerar idag som förråd.

Vid ångbåtsbryggan finns en gemensam bastu att nyttja. Waxholmsbolaget trafikerar ön med dagliga turer under sommaren, även helgtrafik under vår och höst. Nuvarande ägare har båtplats och parkering i Södersundet. Ön är ansluten till kommunalt vatten och avlopp och fiber är indraget. Här lever man ett bekvämt skärgårdsliv på gränsen till ytterskärgården. 

Samtliga fastigheter på ön har del i hamnen på öns nordöstra del och man ansvarar även för de gemensamma grönområden och badplatser som finns. För de som vill göra en utflykt så finns även två öar som ligger sydost om Marö och som ägs av samfälligheten. På en av dessa finns en mycket fin sandstrand.

Cirka 15 minuter bort med egen båt ligger Furusund, 20 min till Rödlöga och 10 min till Saltkråkans Norröra. Restauranger finns bland annat på närliggande Fejan, Lidö och Furusund. Närmaste affär ligger på Gräddö, dit kan man ta sig med båten på 20 minuter.

Fastigheten sälj med möbler. Det finns även två båtar samt en åkgräsklippare där pris kan diskuteras.

 

Välkommen till ett komplett sommarparadis!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88
Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Marö 29 - Gräddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00