Ljust läge med sjöutsikt och bryggplats

Fejan är en ö intill havet med god tillgänglighet under hela året, ön lever upp sommartid med populär krog och vandrarhem. På öns östra sida, i öppna omgivningar ligger fastigheten på en plan äng med utsikt mot vattnet och närhet till båtplats på brygga.

Flygbild mot huset och vattnet
Fritt läge på en äng
Utsikt mot vattnet
Alla bilder

Fejan - Norrtälje

Pris/bud
4 250 000 kr
Fejan

Resan till fejan tar ca 1,5 h dörr till dörr från Stockholm och denna 1,5 km långa ö har utvecklat sig från att vara en av Sveriges sista karantänstationer under kolerautbrottet kring förra sekelskiftet till ett skärgårdsparadis som ligger vid gränsen till Ålands hav. Många av byggnaderna har sitt ursprung i denna tid. En fantastisk natur i ytterskärgård som är få förunnat att kunna njuta av. Kajakvattnen ut mot Söderarms skärgård är välkända. Ett besök på Söderarms fyrplats är en upplevelse för både stora och små.

Vad ön är mest känd för idag är Fejans skärgårdskrog som är öppen under sommaren. Uteserveringen ligger alldeles vid vattnet och ett besök här en varm sommardag- eller kväll är svårslaget. Gästhamnen med alla moderna faciliteter är välbesökt. 

Det kan också nämnas att Fejan, trots sin litenhet, har ett café, kajakuthyrning samt ett vandrarhem. Numera finns även så kallad "Glamping" på ön, en speciell upplevelse som rekommenderas. Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs året om. Värdefullt för ö-livet! 

Fastigheten

Huset är från början av 60-talet men renoverades genomgånde 2015 och är i dag ett lättskött fritidsboende för familjen som gillar lata dagar. Här har man en härlig utsikt över omgivningarna och en trevlig ny veranda och stora soldäck ramar in huset. De cirka 70 m² är smart inredda och har full komfort. Under hela huset finns dessutom en inredningsbar källare, här finns idag både tvättstuga med kamin (!) och bastu.

Via hallen kommer man in till den öppna planlösningen. Här finns stora fönster som ger ett härligt ljus samt kök med matdel och sällskapsdel. Köket är i hög standard, perfekt för att laga stora middagar. Från köket finns utgång till altanen med fint solläge. Två härliga sovrum samt en helkaklad toalett och dusch finns också till förfogande. Trappan leder ner till ett stort sällskapsrum som man kan inreda till sovrum om man känner för det. Ett hus med många möjligheter alltså!

Brygga på servitut vid vattnet följer med fastigheten. Strandlinjen består mestadels av stenstrand och badar gör man vid bryggan. På Fejan finns fina promenadvägar och strövområden och barnen kommer lätt att hitta sommarkamrater.

Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs. Buss trafikerar Räfsnäs och för sent kommande gäster finns taxibåtar att tillgå i området.

Fastigheten säljs med friskrivning från dolda fel.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11
Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Rökeristigen 28 - Gräddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00