Lantligt läge nära sjö

Äldre charmigt timmerstuga som är tillbyggd och moderniserad och är idag ca 130 m². Ligger i lantlig miljö med utsikt över sjön Sparren. Stor och solig altan med sjöutsikt. Kort promenad ner till badbrygga. Här bor man lantligt och fritt men ändå nära till Arlanda och Roslagsbanan.

En plats i solen
Alla bilder

Lövsala Hamra - Norrtälje

Pris/bud
6 500 000 kr
Charmigt hus med lantligt läge

Huset ligger lantligt och fritt omgärdat av åkrar och ängar och med bara några minuter ner till badbrygga i sjön Sparren. Ursprungligen ett äldre timmerhus som flyttades till platsen 2004 och som är rejält tillbyggt och ombyggt 2020. Tillbyggnaden har designats för att smälta in i den lantliga miljön. 
Stor altan på ca 60 m² mot sjösidan och en altan på ca 20 m² utanför köket. 

Stort och trivsamt allrum med generös takhöjd, schablonmålade väggar och en värmande kamin. I anslutning till allrummet ett hemtrevligt och ljust modernt kök. All inredning och alla vitvaror från 2020. 

Grovingång från ena altanen in till tvättstugan med tvättmaskin och husets värmeanläggning. Bra utrymme för förvaring. 
Kaklat badrum med golvvärme, dusch, w.c. 

Två av sovrummen är på nedre plan och två är på övre plan. Alla sovrum har öppen utsikt och är helt utan insyn. Här sover man gärna med öppna fönster och lyssnar till fåglar och tystnaden.
Utanför sovrummen på övre plan finns ett allrum och badrum med golvvärme, badkar med dusch och w.c.

I tvättstugan står en Nibe frånluftsvärmepump installerad 2020 som ger bra värme i hela huset. I rummen finns  antingen vattenburen golvvärme eller vattenburna radiatorer. 

Dricksvatten och avlopp. Den borrade brunnen delas med grannen enligt ett servitutsavtal. 
Avloppet är från 2019 och har en tank med slamavskiljare och infiltrationsbädd. 


Brygga vid sjön Sparren 
Det tar några minuter ner till en flytbrygga vid den fina sjön Sparren. Perfekt för ett svalkande dopp. Badtemperaturen i sjön är ofta behaglig och inbjudande. Sjön är utmärkt för fina paddlingsturer och simturer.
Stigen ner till sjön går direkt från tomten över gräsmark som används som slåttervall för djurfoder. 

Fastigheten är nyligen avstyckad och den färdiga förrättningen är på gång. Gränsmarkeringarna är på plats och det går enkelt att se tomtens avgränsning. Den avstyckade delen som säljs är ca 3 070 m². 
Tomten är plan, lättskött och är till stor del öppen naturmark. Längs hela sjösidan finns en stor altan. På kvällen är det sol på altanen utanför köket.  

Omgivningarna

Hamra ligger vackert beläget invid sjön Sparren vid Norrtälje kommuns västra gräns. Man färdas genom magisk roslagsnatur till Hamravägen. Den sista delen av vägen är enskild och området ligger på en halvö utan genomfartstrafik.

Det finns flera golfklubbar på behörigt avstånd och den närmsta, Sparrens golfklubb, ligger vid norra änden av sjön Sparren och kan nås med båt från bryggan. 
Kårsta station, slutstation för Roslagsbanan når du på ca 10 min med bil. Det tar ca 40 min till Arlanda, 35 min till Norrtälje och 50 min till Stockholm. För tillfället pågår förbättringsarbeten längs med Roslagsbanan. 

Skogarna runt Kårsta och Hamra är kända för att vara både bär- och svamprika.

Fastigheten lämpar sig både som lantligt permanentboende och lättillgängligt weekendboende. 

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Hamravägen 34 - Vallentuna
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00