Lantlig sjötomt med kvällssol

Ljuvlig sjötomt med eget vatten vid Rösjön - en fin och lantlig plats i vacker Roslagsmiljö. Stort strandområde med långgrund strand och plats för spel och lek. Lättillgängligt ställe med närhet till Norrtälje och pendlingsmöjlighet till Stockholm. Välskött och ombonat hus med magisk sjöutsikt. Gott om fina uteplatser, hemtrevligt kök, bra och stora umgängesytor och altaner med västerläge. Separat gäststuga som sommartid används för uthyrning. Carport, hönshus, förråd och växthus.

Kvällssol juni 19.52
Utgång till altanen som sträcker sig längs med långsidan
Alla bilder

Rö Norrtälje - Norrtälje

Pris/bud
7 650 000 kr
Sjötomt med västerläge

Äkta sjötomt med eget vattenområde vid sjön Rösjön i Rö i Norrtälje. Ett klockrent västerläge med magisk kvällssol. Flera uteplatser runt om på tomten och altaner där man kan njuta av solen hela dagen tills den går ner över sjön.

En lantlig idyll som passar utmärkt som både permanentboende och lättillgängligt weekendboende. Här lever man ett sjönära liv nära naturen. Bilturen hit går genom vacker Roslagsmiljö och tar ca 1 timme från Stockholms innerstad och ca 20 minuter från mysiga Norrtälje

Rösjön är ca 2 km lång och på sommaren är sjön varm och underbar att bada i. Den lämpar sig även för simträning, fiskeäventyr och utflykter med kajaken eller SUP-brädan. Temperaturen i sjön är ofta behaglig och säljarna har badat flitigt under vår, sommar och tidig höst. Under vintern är det ofta fin is för långfärdskridskor. Blir det snö kan man nyttja sjön för skidåkning. 

Ombonat hus med härlig känsla

Det stora huset är ca 150 m² boyta, 18 m² biyta samt uterum på ca 36 m². Välkomnande entré och rymlig ljus hall. En lucka i hallgolvet leder ner till Alkohålet, en vinkällare med karaktär. I anslutning till hallen finns en klädkammare för ytterkläder och duschrum med dusch, w.c och handfat. 

Köket byggdes om och renoverades 2021. Vedspisen och den mysiga inredningen gör köket extra hemtrevligt. En del vitvaror såsom häll och micro är nya. Resten är väl fungerande med några år på nacken. Här finns plats för matbord för upp till 6 personer. För större sällskap finns Sjösalen en trappa ner.

Vardagsrummets stora fönster ut mot sjön gör rummet ljust och här är sjöutsikten fantastisk. I ena hörnan finns en värmande och mysig kamin. Utanför vardagsrummet ligger en stor altan som sträcker sig längs med långsidan av huset. På detta plan finns också ett arbetsrum samt ett sovrum med sjöutsikt och utgång till altanen. 

En vindstrappa leder upp till en inredd vind med sovavdelning och förrådsutrymmen. 

En trappa ner finns Sjösalen - ett härligt inglasat uterum med kök och kamin. Sommartid är det bara att öppna skjutdörrarna ut mot altanen och pergolan. Tack vare en modern kamin går uterummet även att användas under vår, höst och för julmiddagar. Sjösalen är 36 m² och här finns det plats för ett rejält långbord, loungegrupp och många gäster. Till utrustningen finns kyl/frys, diskmaskin, gasolspis och rejäla bänkutrymmen. 

Intill Sjösalen finns det ett stort sovrum med golvvärme. Bredvid sovrummet ligger ett gemytligt badrum med platsbyggda förvaringsskåp, ett remaljerat gjutjärnsbadkar, handfat, w.c. och tvättmaskin. I nedre hallen finns en stor klädkammare och under trappan finns det praktiska förrådsutrymmen. Det finns stort hobbyrum/förråd med bergvärmeanläggning. Här finns även en utgång till tomten och hönshuset med hönsgård. 

Lilla Kreta
Gäststugan som kallas "Lilla Kreta" är inspirerad från Grekland både exteriört och interiört. Huset har använts för uthyrning via Airbnb under sommarhalvåret. Förutom en bra inkomst har det gett många roliga kontakter. 

Så här har säljarna själva beskrivit huset på Airbnb: 
"Liten stuga vid sjö. Stugan är på 16 kvm med mycket enkel standard. Bänkspis, varmt och kallt vatten. Direktuppvärmd dusch utomhus. Förbränningstoalett i separat hus. Stugan ligger på en liten egen del av tomten, dock ej helt avskilt"

Skånelänganen separat tvådelad stuga där ena delen innehåller förbränningstoalett för gäster i Lilla Kreta. I den andra delen finns förråd och inkommande vatten från brunnen.

En levande trädgård

Tomten är totalt 2 953 m² varav 700 m² vattenområde och 2 253 m² land. Vid infarten finns en carport med plats för två bilar och i anslutning till carporten ligger ett förråd. Stenlagd ingång som går genom en portal inklädd i humle leder in mot huset och entrén. 

Tomten består av en fint sluttande gräsmatta med gott om utrymme för spel och lek eller varför inte ett parti krocket innan grillen tänds. En levande trädgård med bondsyrener, vinbärsbuskar och krusbär. Vid ena husgaveln växer vindruvor. Förutom det 12 kantiga vackra växthuset vid entrén finns oändliga möjligheter för den odlingsintresserade.

Den södra delen av tomten är lättskött naturtomt. Här finns tidiga vårblommor såsom vitsippor, tussilago och blåsippor. Nere vid sjön finns en plan och lekvänlig del, som gjord för spel och vattenlekar. Vid vattnet finns också en sjöbod för dynor och fiskeredskap.

Omgivningar och kommunikation

Här bor man i ett lantligt område mitt i vacker Roslagsnatur. Skogarna runt omkring är kända för att vara både bär- och svamprika - man tar sig lätt ut och plockar en korg. Rösjön sägs vara en bra fiskesjö och runt omkring sjön finns ett rikt djurliv. Här kan man se både fiskgjuse, örn och häger.   

Det finns flera golfklubbar på behörigt avstånd och inom en radie av 30 km finns cirka 10 golfbanor. Närmaste golfbanan ligger 7 km bort. I närområdet ligger det flera hästgårdar med vackra hagar runtomkring. I närheten av Rö kyrka finns en förskola. 

Man når Stockholm på knappt en timme, och till Arlanda flygplats tar det ca 50 min. Till Norrtälje, en småstadsidyll med bra shopping är det cirka 20 km. Vid Väsbylund endast ca 3 km bort, finns en pendlarparkering och bra direktbussförbindelser till Stockholm. Vid Roslagsstoppet/Söderhalls trafikplats ca 9 km går bussarna till Stockholm och Norrtälje med ännu tätare turer.  

Varmt välkommen på visning till en sjötomt i lantlig idyll med fint kvällssolsläge.

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Beatebergsvägen 20 - Rö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00