Eklången - Eskilstuna

6 250 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Lång strandlinje i bästa solläge

Invid vackra Eklången
Ca 20 ha underbar sjötomt med lugnt härligt läge. Ca 140 kvm på 1 ½ plan helårsboende.
Lada med plats för häst, verkstad samt gästdel. Magisk utsikt över egna ängar. Bryggor,badplats,kräftdamm
För den som önskar en mindre hästgård så är detta möjligheten.

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Gåsnäs 1 - Ärla
0 min
Med bilväg
140 m2
Betesmark: 3 ha
Åkermark: 6 ha
Skogsimpediment: 4 ha
Skogsmark: 6 ha
Tomtarea: 200000 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkommen på visning
Visning  söndag 25 / 8 11:00 - 12:00

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

GÅSNÄS 1:2

Land:

Sverige

Kommun:

Eskilstuna

Stad:

Ärla

Område:

Eklången

Församling:

Stenkvista-Ärla

Postnummer:

635 37

Betesmark:

3 Ha (Fastighetsregistret)

Åkermark:

6 Ha (Fastighetsregistret)

Skogsimpediment:

4 Ha (Fastighetsregistret)

Skogsmark:

6 Ha (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

200000 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

140 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

6

Varav sovrum:

3 till 4

Badrum:

2

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

1 1/2 plan

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Trä

Tak:

Tegelpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Öppen spis med kasett/ Kamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Luft/vatten värmepump/ vattenburen värme

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

3 402 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 066 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 260 000 kr

Taxeringsvärde åkermark:

301 000 kr

Taxeringsvärde betesmark:

73 000 kr

Taxeringsvärde skogsmark:

582 000 kr

Taxeringsvärde skogsimpediment:

12 000 kr

Taxeringsår:

2017

Taxeringskod:

120

Taxeringsvärde ekonomibyggnad:

108 000 kr

Skattesats:

32.85%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1929

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

0484-86/41 - 1: Officialservitut båtbrygga

Servitut:

0484-86/41 - 2: Officialservitut vattentäkt

Servitut:

0484-86/41 - 3: Officialservitut väg

Servitut:

0484-86/41 - 4: Officialservitut väg i samfälld vägmark

Servitut:

fnr_040034404: Samfällighet Eskilstuna ÖSTERREKARNE HÄRADSALLMÄNNING S:1

Servitut:

fnr_040042335: Samfällighet Eskilstuna ÖSTERREKARNE HÄRADSALLMÄNNING S:2

Servitut:

fnr_040044789: Samfällighet Eskilstuna ÖSTERREKARNE HÄRADSALLMÄNNING S:3

Servitut:

fnr_040049446: Samfällighet Eskilstuna ÖSTERREKARNE HÄRADSALLMÄNNING S:4

Servitut:

fnr_040060668: Samfällighet Eskilstuna ÖSTERREKARNE HÄRADSALLMÄNNING S:5

Servitut:

fnr_040172281: Gemensamhetsanläggning Eskilstuna STORA HÄRADSÄNG GA:2

Servitut:

04-IM2-98/7510 - 1: Avtalsservitut elledning mm (1998-10-02)

Servitut:

0484IM-10/20890 - 1: Avtalsservitut väg (2010-10-07)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Längs slingrande vackra vägar genom det mytomspunna Södermanland med vyer du aldrig tröttnar på knappa 1 ½ h från centrala Stockholm så når du sjön Eklången och dess lugna vattenyta. Här alldeles vid strandkanten så finns möjlighet att bli ägare till ca 20 ha strandtomt. Härliga ängar, eget skogsområde och en ca 500 m lång strandlinje. Ditt eget lilla paradis med strålande sol hela dagen. Sista biten så åker man över egna marker vilket är en härlig känsla.

När man parkerar på gårdsplan så är lugnet och tystnaden det första man möts av. En lantlig miljö som det är få förunnat att kunna landa.

Huvud huset från mitten av 1910-talet med sina ca 140 kvm har under senare år genomgått en förvandling och är idag ett lyxigt fritidsboende eller för den som så önskar ett året runt boende.

Vi blir välkomnade in i kapprummet samt hallen och leds vidare in i huset med en härlig rymd. Stort vardagsrum med stora fönster och bra ljusinsläpp vilket bidrar till en skön känsla. Den öppna spisen med kassett sprider sin värme kyliga dagar. Väl tilltaget kök med all utrustning du kan tänka för att familjen ska få till middagarna. En naturlig samling plats med både kök och matplats. Gjutjärns kaminen ger sitt till gemytet. En separat tvättstuga fullt utrustat med grov entré.

Ett badrum med dusch på detta våningsplan.

Rakt i bästa söderläge har man kanske husets bästa plats ett inglasat uterum, detta börjar att användas nu i början av april och långt ut i oktober. Utanför finns altandäck för sol i alla väderstreck.

Trappen leder oss upp till ovanvåning och här är 3 sovrum, en möblerbar hall och badrum. Bra med förvaring i både klädkammare och garderober.

I det gamla stallet finns alla möjligheter för den som önskar att ha häst. Även gott om utrymme för gäster och med plats för extra kyl, frys och övervintring av blomster. Naturligtvis en stor bra inredd verkstad och massor av förvaring. Här inne trivs den praktiske gott.

Ett nyare garage/maskinhall med stora portar, plats för båt, bil, trädgårdstraktorer och allt du kan tänka dig. Här kan du meka, parkera näst intill professionellt.

I den gamla hundgården finns en köksträdgård anlagd med pallkragar för odling av grönsaker mm.

 

Ängen ner mot vattnet klipper du lätt med trädgårdstraktorn. Även om det är stora ytor så är det planlagt att det ska vara lättskött. På den ca 500 m långa strandlinjen finns alla möjligheter till rekreation men det är kanske vid stranden och bryggan man hänger mest. Här ligger både båten tryggt och säkert. Ett kul fenomen på sjön Eklången är bryggbåtarna, en brygg del med en elektrisk motor som du med stillhet glider runt med på sjön. Bord, stolar och grill packas med sen är det bara ut och njuta.

Massor med fisk och kräftor, lägg nät och sätt ut burar. Det är i princip lovad fångst varje gång.

En bit från huset så ligger badudden med egen liten badbrygga samt naturligtvis en vedeldad bastu. Här är man för sig själv och detta är en vardagslyx för hela familjen att bada bastu och ta ett uppfriskande dopp.

 

Den ca 20 har stora fastigheten består av ca 10 har skog, 6 har åker/ängsmark och 3 - 4 har tomtmark. Ängsmarken sköter bonden i området om, han sår vall och skördar 1 - 2 ggr/ år. Detta för att hålla ett öppet och vackert landskap. Det är gott om vilt på marken – en och annan älg, rådjur, vildsvin samt sjöfågel. Det finns tre torn utplacerade för pyrschjakt.

 

Naturligtvis har man en egen kräftdamm den är grävd men sköter sig själv med gott om vatten ifrån underjordiska källor. Här fångades undre hösten ifjol över 100 kräftor av bästa kvalitet.

 

Välkomna till ett eget paradis om ca 20 har skön Sörmlandsnatur av bästa slag intill den lugna vackra 7 km långa sjön Eklången.

 

Gåsnäs 1 - Ärla
Stockgolm