Kvällssol, sjöutsikt och båtplats

Stor härlig hörntomt med sjöutsikt åt öster och väster samt båtplats i skyddad vik. Fräscht 1,5 plans hus att nyttja året om. Stora altaner, ljuvlig kvällssol, garage i huset samt stort förråd och bra möjligheter att bygga mer. Lugnt fint område alldeles nära Linanäs med affär och restaurang. Kommunalt vatten.

Stor härlig hörntomt
Båtplatsen ligger helt skyddat
Alla bilder

Ljusterö - Öran - Österåker

Pris/bud
6 850 000 kr
Sjöutsikt och solnedgång

Stor härlig hörntomt med sjöutsikt åt öster och väster samt båtplats vid Örans bryggförening i skyddad vik. Fräscht 1,5 plans hus att nyttja året om, 3 sovrum och två allrum. Stora altaner, ljuvlig kvällssol, garage i huset samt stort förråd och bra möjligheter att bygga mer. Lugnt fint område alldeles nära Linanäs med affär och restaurang.

Huvudbyggnad att nyttja året om

Välkomna till Öranvägen 54 och en prydlig och välskött sjönära fastighet med stor härlig plan tomt som erbjuder massor av plats för spel och lek. Här finns gott om plats för familjens alla intressen och en minuts promenad bort finns båtplats i skyddat läge. På tomten finns plats att spela fotboll och det finns en lekhörna där man kan klättra upp i en koja, svinga sig i lian och gå på lina. En stor gårdsplan för parkering finns vid infarten. Gäster och kompisar får plats att sova i friggeboden.

Huvudbyggnaden har altaner runt om med sittplatser i både sol och skugga under hela dagen. På kvällen njuter man av solen tills den försvinner ner över vattnet.

Entré från den östra altanen där man gärna njuter av frukosten i morgonsol. Hall med hängare. Till vänster sovrum 1 av 3. Kaklat duschrum med dusch och wc. Kommunalt vatten samt eget avlopp till trekammarbrunn.

Köket har köksö samt öppen planlösning till allrum/matrum med plats för många. Här finns värmande braskamin samt utgång till altan under tak, härifrån har man härlig sjöutsikt och kvällssol.

Sovrum 2 av 3 finns innanför allrummet/matrummet.

Trappa upp till övervåningen där man har allrum/tv-rum med takfönster och utgång till balkong i väster med kvällssol. Det tredje sovrummet har takfönster samt garderober och klädkammare. i sovrummet finns fastmonterad AC. Här når man också relaxrummet i takkupa byggt 2013 med bubbelbadkar och dusch samt wc. Sovrum och allrum ytskiktsrenoverades med ny parkett 2020.

Entréplanets boyta är ca 65 kvm och övre planets golvyta är ca 49 kvm

I källaren finns varmgarage med kaklat golv, ca 26 kvm och under den östra altanen finns rymliga ytor för förvaring eller som garage om 38 kvm. Innanför garaget finns ytterligare utrymme för förvaring samt värmepanna och extra varmvattenberedare.

Det finns fiber samt centraldammsugare.

Fastigheten ligger inte inom detaljplan vilket innebär att det inte finns någon automatisk begränsning av hur mycket man bygger, vill man bygga ut eller bygga fler hus gör man detta i samråd med Österåkers kommun

Området Öran

Öran är ett lugnt område med blandad permanent och fritidsbebyggelse. Området består av en udde där man från fastigheten på nummer 54 ser vattnet åt båda håll. Här finns ingen genomfartstrafik och båten ligger skyddad vid den gemensamma bryggan. Härifrån är det inte långt till Linanäs där man har affär, sjömack och restaurang. Waxholmsbåten trafikerar Örans ångbåtsbrygga.

Om Ljusterö

Till Ljusterö tar man sig på dryga timmen med bil från Stockholm. Bilfärjan går året om med täta turer. Det går också att ta buss eller Waxholmsbåt hit. Vid Ljusterö Torg finns välsorterad mataffär, restaurang och den mesta servicen man behöver. På ön finns golfbana, skola och en vacker gammal träkyrka.

Till Linanäs är det inte långt. Här finns restaurang, café, livsmedelsbutik, ångbåtsbrygga, gästhamn, barnvänligt bad och klippbad med storslagen utsikt över Saxarfjärden. Du kan även spela boule, padel och tennis här.

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Öranvägen 54 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00