Nåttarö - Korsskär - Haninge

9 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Korsskär - egen ö med attraktivt läge i vår södra skärgård intill Nåttarö

Egen ö med helt ogenerat läge i vår södra skärgårds kanske mest attraktiva arkipelag intill Nåttarö med öarna Utö-Ålö och Rånö som grannöar och öppen ytterskärgård utanför. Brygga med segelbåtsdjup, egen liten strand och vackra badklippor. Hus på ca 90 kvm, 4 rok med stor terrass mot havet och tre mindre friggebodar som kan renoveras och ge plats för övernattande gäster eller kanske bastu.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Nåttarö Korsskär 1 - Nynäshamn
0 min
Nås med båt
ca90 m2
Vatten: 136100 m2
Tomtarea: 102480 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

NÅTTARÖ 1:17

Land:

Sverige

Kommun:

Haninge

Stad:

Nynäshamn

Område:

Nåttarö - Korsskär

Postnummer:

149 95

Vatten:

136100 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

102480 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

ca 90 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4

Varav sovrum:

2 till 3

Byggnadstyp:

1 plan med källare

Byggnadsår:

1945 (tillbyggt 2004)

Fasad:

Timrad

Tak:

takpannor

Stomme:

Timmer

Bjälklag:

Trä

Grundmur:

Betong/lekasten

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas + 2-glas isoler

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande oljefyllda elelement och öppen spis

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten från egen borrad brunn. Nyanlagt BDT-avlopp

Taxeringsvärde totalt:

5 698 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 248 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 450 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.76%

Värdeår:

1985

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Korsskär 1

Ön Korsskär har ett riktigt trevligt läge utanför Nynäshamn i vår vackra södra ytterskärgård. På ön har man ett privat och ostört liv samtidigt som det finns ett flertal öar i området som har restauranger, caféer och lanthandlar. På lite längre avstånd finns även Huvudskär och Landsort som utflyktsmål.

Brygganläggningen har ett skyddat läge i Korsskärssund och med ca 3 meters djup finns det gott om plats för segelbåt. En spång med räcke gör det enkelt att ta sig till och från huset med packning. Byggnationen ligger samlat innanför en klippudde med huvudbyggnad om ca 90 kvm och två friggebodar på höjd och en ytterligare friggebod längs strandlinjen. Tomten närmast byggnaderna utgörs av härlig naturtomt med fina badklippor, en liten långgrund strand och stenstrand.

Huset uppfördes i grunden 1945 och byggdes till år 2005. Idag är huset ca 90 kvm med 4 rum, varav 2 sovrum och 2 sällskapsrum där det ena har en öppen spis. Köket är helt nytt från 2015 och duschrummet renoverades samma år. Den nybyggda delen har öppet till nock i tak som ger generös rymd och den ljuvliga terrassen nås via utgångar från de båda sällskapsrummen. Köket är utrustat med kyl och frys, spishäll med ugn och fläkt, diskmasin, tvättmaskin och torktumlare. I duschrummet finns tvättställ, duschhörna och förbränningstoalett. Terrassen har även den genomgått en renovering och BDT-avloppet är nyanlagt i år. I källaren under den nybyggda delen ligger teknikrummet och snickar bod.

På ett par minuter med båt över Nåttaröfladen når man Nåttarö med café, restaurang, lanthandel och fantastiska sandstränder. Till Nåttarö går det reguljär båtförbindelse så här kan man enkelt hämta eller lämna familje och vänner som kommer på besök.

Nåttarö Korsskär 1 - Nynäshamn
Stockgolm