Klassisk skärgårdsfastighet på Torö

Stor naturskön och härligt omväxlande sjötomt med sol från morgon till kväll. Här finns alla möjligheter att hitta hem för den som älskar sjön, oavsett om man söker en oas med ostört läge för fritidsboende eller sitt framtida fasta drömboende. Gediget hus i två plan på höjd och plana gräsytor utanför. Lång strandlinje med segelbåtsdjup, bryggor, boj och sjöbodar i skyddad vik mot nordöst, och i kvällssolsläge mot väst njuter man av bastu med soldäck, badklippor och brygga.

Alla bilder

Torö - Nynäshamn

Pris/bud
9 750 000 kr

Varmt välkomna till Norrskog på Torö i vår vackra södra skärgård. Här erbjuds ett unikt gammalt skärgårdshemman som ärvts över generationer med en framtida potential och ett arv att förvalta. Fastighetens härliga läge, topografi och storlek tillsammans med dess byggnader öppnar för en hel del möjligheter på en riktigt fin plats.

Den 18 250 kvm stora sjötomten har en trevligt omväxlande karaktär med klippor och lång strandlinje, plana gräsytor och lite gles skog. Ett flertal varierade byggnader ligger utspridda på fastigheten och här finns olika uterum att välja mellan under dygnets alla timmar, oavsett om man älskar solen eller söker skugga, gillar vinden eller vill ha lä. Sjökontakten och den levande utsikten är ständigt närvarande.

Vid fastighetens västra strandlinje, med kvällssol, ligger en vedeldad bastu med relax och veranda intill badklippor med dykdjup. Här finns brygga med plats att förtöja båten och även soldäck med badstege.

Vid fastighetens nordöstra strandlinje är det segelbåtsdjup och här finns plats för fler och även större båtar att förtöja mot brygga och boj. Byggnationen intill bryggorna utgörs av en sjöbod, ett litet båthus och en enkel gästfrigga som kräver lite kärlek.

Huvudbyggnaden har ett härligt läge på höjd med två stora altaner som täcker in alla väderstreck med sol från tidig morgon till sen kväll. Glasverandan som är ett av husets trevligaste rum förlänger utekvällarna och gör även regniga dagar mysiga. Huset som ursprungligen uppfördes 1917 har över tid byggts ut och om till dagens åretruntstandard med totalt ca 140 kvm fördelat över två plan med 6 rum och kök plus källare.

Entréplan: Entré genom farstu till hall med plats för avhängning. Direkt till höger ligger trappan till övervåningen och till vänster vardagsrummet. Vidare in hittar vi en toalett till höger och rakt fram kommer köket med matplats. Från matplatsen har man utgång till den härliga glasverandan och i den andra delen av köket ligger ett gästrum. Från köket leder även en trappa ned till källaren.

Övre plan: Trappan leder upp till en möblerbar hall med toalett. Till höger ligger det största sovrummet med öppning till en stor altan som vetter mot sjösidan. På den andra sidan av övervåningen ligger tre sovrum i fil. Två av sovrummen har öppning mot en ytterligare altan. Duschrummet nås direkt från det stora sovrummet och även från hallen vid de tre ytterligare sovrummen.

Källaren: I källaren finns teknikrum, matkällare, tvättrum med dusch och bastu.

Fastigheten har en egen borrad brunn och nyanlagt avlopp med kapacitet för tre fastigheter. Huvudbyggnaden är besiktigad.

Gillar man hav och båtliv så finns här alla möjligheter oavsett om man är båtvan eller inte. I området finns fina fiskevatten och spännande öar att upptäcka och en morgonpaddling på blankt skyddat vatten i kajaken eller fiske från ekan i kvällssolen passar de flesta. Vill man ha lite större äventyr så ligger det yttre havsbandet runt knuten. Nynäshamn, Trosa och Landsort är även trevliga dagsutflykter.

Vill man hålla sig på fastlandet så finns det mycket trevligt att upptäcka ned mot Ören/Stenstranden med milsvid utsikt och för spännande bad och surfing. På ankarudden finns restaurang Sjöboden och på vägen passerar man även Torö Lanthandel om man behöver fylla på förråden. I Bygdegården hålls större möten eller fester eller auktion sommartid. I hembygdsgården finns mer för den som vill lära sig mer om Torö!

 Från Stockholm city är restiden ca 50 minuter med bil och väljer man att åka kommunalt så går även det bra. Bussen stannar direkt intill fastigheten.

Timo Lönnqvist
Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist 070-755 14 08

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Lilla Norrskog 1 - Nynäshamn
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00