Klubben-Tjockö - Norrtälje

4 525 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Idyllisk ö intill Tjockö

Fin fastighet belägen på en ö intill Tjockö vilken man är ensam att bebo. Strandlinje i tre vädertreck med klippor mot söder och väster intill huset som ligger mot vattnet i väster. På tomten finns även en sovstuga och flertalet bodar. Från ön så kommr man på ca 10 minuter till fastlandet och österöt börjar ytterskärgården snart.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Tjockö Stora Lövkobben 1 - Tjockö
0 min
Nås med båt
35 m2
Tomtarea: 2735 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

TJOCKÖ 3:55

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Tjockö

Område:

Klubben-Tjockö

Församling:

Rådmansö

Postnummer:

761 96

Tomtarea:

2735 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

35 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

2 rum, varav 1 sovrum.

Varav sovrum:

1

Byggnadstyp:

1-plan med loft

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Stående träpanel

Tak:

Taktegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Murar/Plintar

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el, eldstad

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Avlopp saknas.

Taxeringsvärde totalt:

3 076 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

280 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 796 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1929

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

4 312 kr/år

Sotning:

400 kr/år

Renhållning:

2 236 kr/år

Försäkring:

1 431 kr/år

Driftskostnader totalt:

8 379 kr/år

Servitut:

1: NYTTJANDERÄTT TELE (1976-09-15)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Planlösning
Låt vattnet och båtlivet bli din utsikt från denna udde på en i övrigt obebyggd ö mitt i Södervikens inlopp till Tjockö By. Man har utsikt mot söder och Furusundsleden innan Ålands hav tar vid. Läget långt österut erbjuder ofta soliga sommardagar och här lever man med påtaglig känsla av skärgård med närhet både till fastlandet men med den riktiga ytterskärgården runt hörnet. Utanför viken öppnar skärgården upp sig mot Söderarm österut och ca åtta minuter åt andra hållet finns Räfsnäs som är områdets knutpunkt på fastlandet.

Ön, som kallas Klubben, består av denna fastighet som utgör den södra udden på ön med strand mot öster, söder och väster. Resterande del av ön är obebyggd och kommer så att förbli så har är man ostörd. Karakteristisk skärgårdsnatur med mycket berg i dagen och låglänt växtlighet råder på ön. Strandlinjen är varierad med klippor och stenstrand mot öster, låglänta klippor för sol och bad mot söder och framför huset mot väster lite brantare klippor.

Bryggan ligger med bra skydd på den östra stranden och intill landfästet finns en mindre byggnad som idag fungerar som extra sovhus men skulle enkelt kunna göras om till bastu. När man passerar detta hus breder lite plana och barnvänliga gräsytor ut sig och leder upp mot huset.

Huset är väldigt fint placerat med utsikt mot kvällssolen i väster. Huset uppgår till ca 35 m² och ett sovloft. Entrén sker in i husets kök med bra utrustning trots att vatten ej är indraget. Vatten hämtar man från brunnen intill huset. Genom köket kommer man in ett allrum med plats för soffa och mindre matplats. En öppen spis ger både värme och känsla. I vinkel utanför allrummet finns en fin altan i sydvästläge som blir den naturliga platsen för måltider soliga sommardagar. Intill finns ett sovrum samt ett mindre tvättrum. Härifrån leder en trappa upp till loftet med plats för sovande. I dag kan man sova mellan fyra och sex personer i huset, lite beroende på hur man väljer att möblera.

Intill huset finns en mindre byggnad som kan hysa ett par sovande under sommaren eller användas som förråd. På ön finns dessutom ett utedass och ett par enklare bodar. Eventuella tillbyggnader och Attefallshus eller dylikt måste ske i samråd med Norrtälje kommun.

Vattnen kring Tjockö ut mot Söderarm är välkända för sin ostördhet och det finns fantastiska möjligheter till kajakpaddling. Tjockö har egen ö-butik och egen ö-krog. Post kommer till ön. Fejan och Lidö ligger på behändigt avstånd efter kort båttur med vandrarhem och skärgårdskrog. Närmaste båtmack finner man i Gräddö där även affär finns.

Välkomna att uppleva denna idyll!
Tjockö Stora Lövkobben 1 - Tjockö
Stockgolm