Högt läge med sjöutsikt

Välkommen till Prästudden på Vätö. En väl underhållen permanentbostad med gångavstånd till bad- och båtplats. Två gästhus finns på den ovanligt vackra tomten. Fiber och bilväg hela vägen fram.

Höjdstigen 15
Välkommen!
Badklippa
Alla bilder

Vätö - Norrtälje

Pris/bud
4 750 000 kr

På natursköna Vätö, 20 minuter norr om Norrtälje är denna fastighet belägen. Tomten uppgår till ca 2300 m² och ligger högt med en sluttning ner mot havet. Här finner man lugnet med en fantastisk utsikt som man aldrig tröttnar på. Huset har genom åren renoverats genomgående till dagens fina permanentstandard. Här finns möjlighet att njuta av både djur och natur och bara 300 m bort finns båtplats som ger tillgång till hela skärgården.

Vackert grusade gångar och en praktisk carport välkomnar upp till huset. Utanför hallen finns en solig uteplats i söderläge med öppen spis och pergola. Innanför hallen ligger gästrum till vänster och badrummet rakt fram. Sedan öppnar de sociala ytorna upp sig. Ett rymligt kök med all tänkbar maskinell utrustning samt den klassiska härliga vedspisen leder vidare in mot matplats i tillbyggt burspråk. Mot sjösidan sträcker vardagsrummet ut sig med stora fönster och en hänförande utsikt över Lidöfjärden. Under årets kallare dagar finns braskaminen för värme och mys. Utanför vardagsrummet finns en generös altan med plats för både matbord och solstolar.

På den ovanligt välskötta terrasserade tomten finns två mysiga gästhus, allt för att familj och vänner ska kunna samlas. Vackra äppelträd och olika odlingsmöjligheter finns på den varierade tomten. Berg i dagen blandas med charmig naturtrappa och plan gräsmatta för barnens lekar.

Följ naturstigen ner ca 200 m till badplats med klippa, sandstrand och brygga för morgondoppet. Runt udden finns båtplatsen vid rejäla bryggor med y-bommar.

Fastigheten är besiktigad (se bifogat protokoll) och fiber kommer att installeras under våren. Egen borrad brunn och Bdt-avlopp med sluten tank. Vattenprover är tagna (se bifogat protokoll). Detaljplanen tillåter 80 + 40 m².

På Vätö finns många bofasta och är ett eget samhälle med levande miljö med bl a gemensamt midsommarfirande. Affären och krogen ligger centralt på ön och är öppen året om. Med egen båt som man har på bekvämt gångavstånd finns möjlighet att upptäcka hela skärgården. Man kommer till Lidö Wärdshus på 10 minuter och Fejan 20 minuter med egen båt. En dagstur till Norrtälje är också trevlig och längtar man till ytterskärgården är inte det heller långt.

Välkommen till en ovanligt charmig fastighet!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Höjdstigen 15 - Vätö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00