Malma - Värmdö

5 000 000 kr

Högt läge med sjöutsikt

Välkommen till ett högt läge med sjöutsikt över Skepparviken på Malma. Här bor man mellan både hav och sjö och en vacker natur runt om.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Malmavägen 247 - Värmdö
28 m2
Tomtarea: 3100 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Malma 35:1

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Värmdö

Område:

Malma

Församling:

Värmdö

Postnummer:

139 60

Tomtarea:

3100 Kvm

Boarea:

28 Kvm

Rum:

3 rum, varav 2 sovrum.

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1966

Fasad:

Trä

Tak:

Papp

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el

Vatten och avlopp:

Enkelt avlopp Sommar vatten

Taxeringsvärde totalt:

3 800 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

136 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 664 000 kr

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Pantbrev:

1st om totalt 2 000 kr

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Arrende:

0 kr/år

Värdeår:

1966

Energistatus:

Ej utförd

Driftskostnader totalt:

16 865 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Charmigt timmerhus

På fastigheten finns idag ett mindre timrat hus som består av ett vardagsrum, två mindre sovrum samt ett kök. Från köket kommer man ut till en rymlig altan. 

På baksidan finns toalett av modell separett.

För övernattande gäster så finns även en friggebod med plats för dubbelsäng. Fastigheten gränsar till stor del mot allmänning och upplevs som privat och insynskyddad.

Naturtomt med sjöutsikt

Tomten är en vacker naturtomt om cirka 3100 kvm med låga tallar och fin sjöutiskt som sträcker sig hela vägen ner till vattnet. Här finns alla möjligheter att skapa sitt drömboende i skärgården. En mysig insjö med två små vackra stränder ligger cirka  100 meter ifrån huset. Sjön når snabbt varm badtemperatur. Möjlighet till ridning finns några hundra meter ifrån fastigheten.

Nu har du chansen att förvärva två fastigheter, även den angränsande fastigheten Malmavägen 238 är nämligen till salu. 

Vackra Malma

Fastigheterna i Skepparviken brukar gemensamt anordna traditionellt midsommarfirande. Midsommarfirande anordnas även av Kryssarklubben i Malma Kvarn.

Malma är ett naturskönt skärgårdsområde som omgärdas av vatten, öppna ängar, små insjöar och havsvikar. Landskapet är otroligt vackert med milsvida skogar.

Genom Stefan Perssons försorg genomgår området ett omfattande naturvårds- och kulturmiljövårdsprojekt för att bevara ett öppet och levande skärgårdslandskap.

Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus och skärgårdskrog samt kiosk. Här ordnas uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. På Fågelbrolandet ligger också välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Sveriges finaste golfbanor och uppskattat klubbhus och restaurang. Här finns också Stall Fågelbro, som är en förstklassig ridanläggning som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter.

Ca 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad. Från Stavsnäsvägen går buss 433 och 434 till Slussen. Sommartid går även buss 432 hela vägen ut till Malma Kvarn och tillbaka till Stockholm.

Malmavägen 247 - Värmdö
Stockgolm