Högt belägen fastighet med permanentstandard

Njut av ett permanent- eller weekendboende i populära Älvsala. En högt belägen fastighet utan insyn med ett vinterbonat huvudhus om ca 83 m² och två separata gästhus på en härlig naturtomt. Ca två min bort finns båtplats, sandstrand för de yngre barnen och klippor och hopptorn för de äldre. En plats för att bara koppla av.

Alla bilder

Västra Älvsala - Värmdö

Pris/bud
6 450 000 kr

Välkommen till mysiga Älvsala nära Bullandö Marina. Här kommer man långt ut i skärgården med bil vilket gör det tillgängligt året om. Njut av ett permanent- eller weekendboende med närhet till bad- och båtplats. En högt belägen fastighet utan insyn med vinterbonat huvudhus och två separata gästhus på en härlig naturtomt. 

Västra Älvsala bjuder på ett härligt läge med närhet till en mängd idylliska smultronställen såsom hav, natur och motionsstråk. Även närheten till Stockholm, ca 40 minuter med bil, har bidragit till områdets popularitet. Direktbuss från Slussen stannar 400 m bort. Från huset har man bekvämt promenadavstånd till en av Värmdös finaste badplatser med hopptorn, klippor, sandstrand och gräsytor. På den vackert belägna allmänningen finns även en bastu att tillgå för medlemmar i Västra Älvsala Tomtägareförening. Fastigheten har rätt till båtplats. Här nere anordnas det traditionella midsommarfirandet med dans runt stången och lekar för barnen. Vill man ha lite mer puls besöker man Bullandö Marina där krog finns, det brukar vara väldigt populärt sommartid. Här finns även Bullandö glassfabrik samt en liten matbutik. Om man har stor segelbåt brukar det vara uppskattat att ha båtplats i marinan då man snabbt kommer ut i den vackra ytterskärgården.

Stora huset har en öppen planlösning med ett fullutrustat modernt kök och en härlig braskamin finns centralt placerad mellan kök och intilliggande vardagsrum. Entrén öppnar upp i ett inbyggt uterum som idag fungerar som hall och tv-rum. Detta stora rum är fullt isolerat och går lätt att göra om till hall samt ett större sovrum. Två mindre sovrum finns i huset och ett stort helkaklat badrum med wc, dusch, golvvärme och tvättmaskin. En stor härlig altan sträcker sig runt hela huset med flertalet sittgrupper för att kunna följa solens gång. Solceller installerades på taket för ca två år sedan, vilket gör att fastigheten producerar mer el än den idag gör av med. Ett stort plus på dagens elprismarknad. 

Två separata gästhus finns på tomten. Ett inrett med tre sängplatser, sittgrupp och garderob. Det större har idag en dubbelsäng samt en hel garderobsavdelning. Här går det att inreda med fler sängplatser för släkt och vänner. 

Vidare på tomten finns ett förråd/vedbod för alla nödvändiga trädgårdsverktyg och vattenleksaker. Även det obligatoriska utedasset finns kvar. Den lilla lekstugan ligger strax intill och det finns gått om plats för studsmatta eller fotbollsmål nere på den plana gräsmattan. 

Fastigheten har egen djupborrad brunn och sluten tank med infiltration. Området är detaljplanerat och kommunalt vatten och avlopp planeras. Fiber är indraget. 

Stockholms vackraste skärgård ligger precis utanför bryggan. På bara 10 minuter når du både Strömma krog och Djurönäset med båt. Eller varför inte en sol- och baddag i ytterskärgården - på ca 30 minuter kommer du till pärlorna Sandhamn, Möja och Nämdö. Stanna till och njut en middag på Sandhamns Värdshus för att därefter glida hem över Kanholmsfjärden i solnedgången. På Värmdö bor man bekvämt med många butiker, mataffärer och restauranger även på fasta land. Närmaste matbutik finns i Hemmesta, ca 10 min bort och i Mölnvik finns ett större utbud av butiker, systembolag, bygghandel mm. Siggesta gård är ett populärt utflyktsmål med loppis, restaurang, minigolf mm och även Delselius restaurang och bageri i Stavsnäs är väl värt ett besök. 

Välkommen på visning!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Kontorschef Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Solrosvägen 1 - Värmdö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00