Fogdö - Norrtälje

1 895 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

HAVSUTSIKT VÄSTLÄGE FOGDÖ

Fint sydvästläge på Arnholmen – Fogdö.
Från tomten kommer ni uppleva många härliga solnedgångar när ni blickar ut över Singöfjärden. Lättbyggd naturtomt med generös byggrätt. Borrad brunn och el vid tomtgränsen. Möjlighet till båtplats vid brygga nedanför tomten.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Arnholmsvägen 80 - Grisslehamn
1 min
Med bilväg
Tomtarea: 1990 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Tomt

Fastighetsbeteckning:

FOGDÖ 2:44

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Grisslehamn

Område:

Fogdö

Postnummer:

764 57

Tomtarea:

1990 Kvm (Fastighetsregistret)

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten via borrad brun. Avlopp saknas.

Planbestämmelser:

Utanför planbelagt område (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

402 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

402 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

210

Skattesats:

31.8%

Fastighetsavgift:

4 020 kr

:

0 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Allmänt

Fogdö är en ö belägen mellan Grisslehamn i söder och Singö i norr. Till ön är det broförbindelse och bra kommunikationer. Väster om Fogdö ligger Singöfjärden och öster Ålands hav. På Fogdö har man närhet till storslagen skärgårdsnatur och all tänkbar service.

Färsk fisk köper man antingen av fiskodlingen (Fogdö Lax) direkt på Fogdö eller i den pittoreska fiskehamnen i Grisslehamn.

I Grisslehamn hittar man även fina tennisbanor nedanför Hotell havsbaden. Här anordnar man tennisskola och tennisturnering sommartid.

Är man sugen på en utflykt kan man ta Ålandsfärjan eller unna sig ett spa på topprenoverade hotell Havsbaden som även har matservering och bar med uteplatser och utsikt över hamnen.

En glass i hamnen eller ett besök på Albert Engströms gård i Grisslehamn och efter det en god fiskgryta hos Lotta i hamnen. Lotta i hamnen är populärt och öppet under sommarhalvåret. 

Grisslehamn når man snabbt med bil eller båt ifrån Fogdö.

Från sommaridyllen Grisslehamn har ni nära till Arnholmen. När ni svänger in på Arnholmsvägen så känner ni hur lugnet infinner sig. Här börjar grusvägarna omgärdade av stengärdsgårdar och ängsblommor.

Här kommer ni känna lugnet. 

Välkommen att åka förbi och titta på fastgheten på egen hand!

 

Tomten

Tomten är belägen ca 150m från vattnet på en svagt sluttande naturtomt i sydvästläge med vacker sjöutsikt i västläge. Plan och lättbyggd tomt med framdragen el och borrad brunn. Tomten ligger utanför detaljplanerat område vilket medger en generös byggrätt.  Möjlighet till båtplats vid flytbrygga nedanför tomten med Y-bom.

 

Arnholmsvägen 80 - Grisslehamn
Stockgolm