Grosshandlarvilla med sjöutsikt på centrala Dalarö

Klassiskt sommarnöje anno 1883 med charm och härlig atmosfär. Tidstypiska attribut såsom glasverandor, generös takhöjd, speglade pardörrar, kakelugnar m.m. Stor trädgårdstomt med högt och soligt läge samt sjöutsikt i två väderstreck. Promenadavstånd till byn med restauranger, bageri, lanthandel, fiskaffär m.m. Endast 40 minuter med bil från Stockholm city.

Alla bilder

Dalarö - Haninge

Pris/bud
14 000 000 kr
Dalarö - Hjärtat i södra skärgården

Ett litet samhälle med traditionell skärgårdsmiljö där 1700-talstorp står sida vid sida med gamla grosshandlarvillor och nyare bebyggelse i utkanterna.

Fastigheten är idylliskt och soligt belägen på höjden mellan Dalarö ström och Vadviken med sjöutsikt i två väderstreck och gångavstånd till bad och bykärna. I norr har man en magnifik utsikt över Vadviken och båtarna som styr in mot Dalarö kanal. I sydost ser man havet och öarna Korsholmen, Stenholmen samt Mickelsland och om kvällarna blinkar fyren på Genböte.

Byggnaden

Grosshandlarvilla om 180 kvm, 8 rum och kök med välbevarad charm och karaktär.
Huset har en traditionell sexdelad planlösning med ordentliga ljusinsläpp och fina detaljer såsom fungerande kakelugnar, generös takhöjd, gedigna trägolv, pärlspont och speglade dörrar med originalbeslag. Generösa sällskapsytor, flera sovrum och två inbyggda glasverandor. En mycket charmigt hus där det nödvändigaste har renoverats med varsam hand för att bibehålla den ursprungliga känslan och som nu söker efter någon som vill fortsätta värna dess skönhet. Äldre standard i kök och våtutrymmen. Byggnaden har i övrigt ett visst eftersatt yttre underhåll och är i behov av ytskiktsrenovering. Nytt tak samt renovering av skorstenar och eldstäder 2009. Nya eldragningar 2017.

Entréplan: Entré från en stor härlig veranda under tak till rymlig hall med en pärlspontklädd trappa upp till det övre planet. Pardörrar öppnar upp till ett generöst sällskapsrum med en dekorativ kakelugn, ett vackert dekorerat innertak och en inbyggd glasveranda. Från sällskapsrummet når man matrummet och ett sovrum/bibliotek samt ett sovrum/pigkammare som även har en ingång från hallen. En serveringshall leder till grovköket/skafferiet som inrymmer bl.a kyl och frys. I anslutning ligger köket med bl.a en fungerande vedspis och en mindre matplats. Från köket kommer man ut till ytterligare en glasveranda med en trappa ut till trädgården samt en gästtoalett med handfat och wc  

Övre plan: Pärlspontklädd trapphall med rymd och utgång till en stor balkong med kvällssolsläge och en vacker utsikt mot Vadviken. Ett härligt sällskapsrum med generös takhöjd, murad öppen spis och en inbyggd glasveranda med härlig utsikt över hustak och trädtoppar mot Dalarö ström och öarna utanför. På var sida om sällskapsrummet ligger de tre sovrummen. Två av sovrummen har klädkammare och ett har ett vackert trätak samt en kakelugn. Från ett av sovrummen och hallen når man badrummet av äldre standard som innehåller en duschkabin, handfat, wc och även en mindre bastu med sjöutsikt mot Vadviken.

Lusthus med fritt läge och härlig utsikt över Vadviken. Förrådsbod och en gedigen matkällare med överliggande altan/uteplats. Mindre carport/cykelstall.

Tomt

Stor vacker trädgårdstomt om 3.051 kvm med violbeströdda gräsytor, blombuskar och uteplatser i olika sollägen. Här finns även stenhällar och en liten naturtomtsdel med blåbärsris. Sol från morgon till sen kväll.

Avstånd Stockholm - Dalarö 42 km. Pendeltåg från Stockholm C till Handenterminalen och buss 839 till Dalarö, restid cirka 1 timme. Direktbussar mellan Dalarö och Gullmarsplan tar cirka 40 min under högtrafik.

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67
Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Torsvägen 27 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00