Gräsö Svartbäck - Östhammar

5 900 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Gräsö Svartbäck

Fin sjötomt med hus om ca 120 kvm på Gräsö utsida. Egen brygga med bra djup och fin strand för härliga bad.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Svartbäck 184 - Gräsö
0 min
Med bilväg
120 m2
Vatten: 290 m2
Tomtarea: 3343 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

SVARTBÄCK 1:21

Land:

Sverige

Kommun:

Östhammar

Stad:

Gräsö

Område:

Gräsö Svartbäck

Postnummer:

742 97

Vatten:

290 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

3343 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

120 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1967

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Lättbetong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Mekanisk m. värmeåtervinning

Uppvärmning:

Värmepump

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

2 301 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

452 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 849 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.4%

Värdeår:

1967

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

03-85:381 - 4: Officialservitut väg,vattentäkt

Servitut:

fnr_030117032: Gemensamhetsanläggning Östhammar GRÄSÖ GA:5

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Längst ut på Gräsö utsida med Ålands hav alldeles inpå knuten ligger denna fina sjötomt med vidunderlig utsikt över klara vatten utanför. Egen brygga nere vid stranden med bra djup, gästhus och förråd. Tomten är underbar med berghällar och havet i blickfånget. Välkomna ut till Svartbäck!

Till Gräsö tar man sig med bilfärja från Öregrund. Sedan färdas man en kort bit över Gräsö mot dess utsida på slingrande vägar genom ett vackert kulturlandskap. Man passerar charmiga små byar med bondgårdar och den sista biten går på en vacker grusväg som kantas av vacker skog. När man svänger upp till fastigheten välkomnas man av det vackert belägna huset. Tomten inramas fint av boningshuset, berghällar och gästhuset och det blå havet var du än tittar. Strax nedanför ligger bryggan med bra förtöjningsmöjligheter och en fin plats för sköna bad.

Huset är på ca 120 kvm och är om- och tillbyggt i omgångar och inrymmer allt man behöver för ett bekvämt boende och gästerna rår sig själva i gästhuset intill. Två sovrum, hall med avhängningmöjligheter, toalett med dusch. Kök och vardagsrum hänger ihop i en öppen planlösning och överallt är det stora fönsterpartier som ger rummet ett härligt ljus. Sjökontakten är total. Från vardagsrummet finns utgång till den stora terrassen utanför som ligger mot vattnet och bryggan. Det är nog här man tillbringar den mesta tiden under sommarhalvåret med trevliga middagar och avkoppling med blicken ut mot öppet hav. Köket är välutrustat med allt man behöver för ett bekvämt skärgårdsboende. I vardagsrummet finns en öppen spis som ger skön värme när det blir lite svalare. På väggarna är det målad pärlspont och det är öppet upp i nock.

Gästhuset ligger strax bredvid stora huset och gästerna har samma fina sjökontakt. På andra sidan ligger bastuhuset som efter en upprustning är en underbar plats för bastubad och svalkande dopp i havet. Tomten är på totalt 3 633 kvm varav 290 kvm utgörs av eget vatten. Huset värms med frånluftsvärmepump kopplat till golvvärme.

Om du vill ta dig en bit från det egna semesterparadiset finns flata fina klippor med öppet hav och horisont alldeles i närheten. Det är bara att packa picknickkorgen och njuta. Eller så tar man båten och provar fiskelyckan. Skärgården kring hela Gräsö är något utöver det vanliga. Vill du hålla dig på land så finns det många stigar och vägar att promenera eller jogga på eller varför inte ta korgen och ge sig ut i svampskogen.

Gräsö är en av Sveriges största öar men bara 800 bor här året om, till sommaren fylls sommarstugorna och ön lever upp. På ön finns året-runt-öppen Ica-affär och en stor camping som på sommaren har en populär restaurang och fina sandstränder. Nära färjeläget ligger Gräsö Kanotcentral med kajaker, båtar, utflykter mm. Vill du lämna ön tar du färjan över till Öregrund, en mycket charmig liten stad med allt utbud du kan tänka dig. Vill man ge sig iväg på ett längre äventyr så ligger inte Åland långt bort. Buss går dagligen från Öregrund till Grisslehamn där man hoppar på båten.

Gräsö är känd för vacker orörd natur och en helt fantastisk ytterskärgård. Det är bara Åland utanför och sedan öppet hav. Det finns flera naturreservat på Gräsö och mycket intressant historia.

Varmt välkomna till Svartbäck!

Svartbäck 184 - Gräsö
Stockgolm