Gårdsmiljö med fritt läge i Källvik

Med ett högt läge, egen pool, två båtplatser och en generös boyta om 203 kvm erbjuder denna fastighet det mesta man kan önska i charmiga Källvik. Ett året-runt-boende med gästhus, flertalet uteplatser och ett pendlingsavstånd till Stockholm på dryga timmen.

Alla bilder

Källvik - Trosa

Pris/bud
5 250 000 kr

Källvik är ett litet naturskönt samhälle i Västerljung söder om Trosa. Just denna fastighet byggdes 1943 av en fiskarfamilj som valde att flytta till fastlandet. Närheten till havet var naturligtvis av största betydelse. 

Huvudbyggnaden rymmer hela 203 kvm uppdelat på två plan. Övre plan är mestadels sociala ytor. Utifrån kommer man in i hall med avhängning och vackra bokhyllor. In till vänster från hallen ligger ett mysigt kök från Ballingslöv med praktiska lösningar och vedspisen bevarad. Bredvid köket finns ett badrum med handfat, wc och badkar. Rakt fram från entrén öppnar vardagsrum och matsal upp i en öppen planlösning. Vardagsrummet har förlängts av en inbyggd veranda med fönster i tre väderstäck vilket bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. På vardera sidan om verandan finns balkonger för att kunna anpassa sig efter väder och vind. Vidare finns ytterligare två större sovrum på detta plan. Hela våningsplanet har vackra vitpigmenterade trägolv. 

Nedre plan har en stor och välkomnande hall med gott om förvaring i form av platsbyggda garderober. Vidare in finns till höger en rymlig tvättstuga med angränsande dusch och toalett. Bredvid tvättstugan ligger pannrummet och ett hobbyrum med snickarbänk. Mitt emot är två separata kontorsavdelningar inredda och innanför dessa ett härligt allrum. Längst in på nedre plan finns två sovrum. Detta plan lämpar sig ypperligt att inreda till tonåringarnas egna avdelning. 

Gårdsbilden är pittoresk, en grusad infart genom vackra putsade grindstolpar. Till höger finns en förrådslänga med vedbod och ett eget litet "museum". Strax intill finns ett utekök och ett gästhus med flertalet sängar. Från gårdsplanen går en trätrappa upp på berget och leder upp till pool, matplats och utekök. En magisk plats helt utan insyn och med en fantastisk utsikt. Här ser man ända bort till Sävö. 

Fastigheten har gemensamt avlopp och vatten via en samfällighet, men även egen brunn för bevattning. Ca 200 m ner ligger båtbryggorna och två båtplatser hör till fastigheten. En härlig gemensam badplats finns ca 500 m från huset. 

Närbelägna Trosa är en av Sveriges äldsta städer. Här är husen lite skeva och lutar, de ligger på små gatstenskantade gränder med vackra rosenbuskar och ån rinner mitt genom staden - charmen är påtaglig. Trosa kallas i folkmun för "Världens ände", kanske för att det ända in på 1800-talet bara fanns en väg in och ut ur Trosa. Hamnen har alltid varit central för staden, från början för fiskebåtar och ångbåtstrafik. Fortfarande idag utgör den en viktig del, dock är det numera en plats för fritidsbåtar på väg ut i vår vackra skärgård. I Trosa finns mycket att upptäcka. Strosa längs ån, ta en glass i hamnen och beundra båtlivet eller varför inte en middag på härliga Bomans Boutiquehotell. För den golfintresserade ligger både Ådas och Trosas golfbanor i närheten. Även Trosa stadslopp är en traditionell gatufest man inte vill missa. 

Välkomna på visning!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Kontorschef Irina Bruzelius 070-551 72 88
Källviksvägen 6 - Västerljung
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00