Gammelgården-sjöutsikt och brygga på Fejan

På en liten höjd ett kort stycke från stranden på fejans östra sida ligger fastigheten som kallas Gammelgården. Tomten uppgår till 1 042 m² och på den ligger huset av okänt årtal om ca 70 m² i ett och ett halvt plan. Vid stranden finns servitut på brygga.

Egna bryggan behöver en del kärlek
Gammelgården
Alla bilder

Fejan - Norrtälje

Pris/bud
2 775 000 kr
Fejan

Resan till fejan tar ca 1,5 h dörr till dörr från Stockholm och denna 1,5 km långa ö har utvecklat sig från att vara en av Sveriges sista karantänstationer under kolerautbrottet kring förra sekelskiftet till ett skärgårdsparadis som ligger vid gränsen till Ålands hav. Många av byggnaderna har sitt ursprung i denna tid. En fantastisk natur i ytterskärgård som är få förunnat att kunna njuta av. Kajakvattnen ut mot Söderarms skärgård är välkända. Ett besök på Söderarms fyrplats är en upplevelse för både stora och små.

Vad ön är mest känd för idag är Fejans skärgårdskrog som är öppen under sommaren. Uteserveringen ligger alldeles vid vattnet och ett besök här en varm sommardag- eller kväll är svårslaget. Gästhamnen med alla moderna faciliteter är välbesökt. 

Det kan också nämnas att Fejan, trots sin litenhet, har ett café, kajakuthyrning samt ett vandrarhem. Numera finns även så kallad "Glamping" på ön, en speciell upplevelse som rekommenderas. Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs året om. Värdefullt för ö-livet! 

Tjockö 1:73

Husets entré ligger åt väster, som brukligt är på baksidan från vattnet sett, vad det gäller äldre hus. Det var ju kallt och dragigt från sjön... Innanför ligger hallen och till vänster ligger ett tvättrum med handfat. Innanför hallen ligger köket och i detta finns både vedspis och öppen spis, dock är status på dessa eldstäder okänd så man bör kolla med sotaren innan man börjar elda. Intill köket ligger ett allrum på husets nedre plan. En trappa upp finns en övre ghall och ett separat sovrum. 

Huset har ett genomgående behov av renovering och modernisering, dock finns många fina saker värda att bevara i huset, vackra dörrar och rejäla trägolv. Som sagt är huset av okänt årtal men i en av garderoberna finns tidningar från 1925 så detta kanske ger en vägledning. Vill man bygga nytt eller mer på tomten får man diskutera detta med Norrtälje kommun då det inte finns någon detaljplan på fastigheten som anger byggrätt. 

Fastigheten säljs med friskrivning från dolda fel.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11
Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Rökeristigen 29 - Gräddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00