Vårholma - Värmdö

2 850 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Fritt soligt läge på Vårholma

Fint fritidshus med fritt och soligt läge. Stor altan med sol hela dagen. Del i brygga och Waxholmsbåt året runt. Ca 4 minuters promenad till närmsta ångbåtsbrygga. Gott om fina promenadstigar och badplatser runt omkring på Vårholma.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Värmdö Vårholma 311 - Vaxholm
4 min
Nås med båt
50 m2
Tomtarea: 2352 m2

Dold budgivning, inget visas

Ring för bokning och plats i båt
Visning  måndag 22 / 4
Ring för bokning av tid och plats i båt
Visning  lördag 27 / 4

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

VÅRHOLMA 1:401

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Vaxholm

Område:

Vårholma

Församling:

Värmdö

Postnummer:

185 99

Tomtarea:

2352 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

50 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kokvrå

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1990

Fasad:

Träpanel

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Enskilt sommarvatten. Enkelt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Vårholma 1:366 (1965-06-14) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 705 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

523 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 182 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1990

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

6 800 kr/år

Samfällighet:

1 600 kr/år

Renhållning:

1 800 kr/år

Försäkring:

2 100 kr/år

Driftskostnader totalt:

12 300 kr/år

Servitut:

fnr_010470298: Gemensamhetsanläggning Värmdö VÅRHOLMA GA:4

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sommarhus vid Lindalssundet

Välkommen till populära Vårholma - en grönskande skärgårdsdröm med stor tillgänglighet då Waxholmsbolaget trafikerar Vårholma året runt. Ön omges av Saxarfjärden i norr och Lindalssundet i söder. Här lever man i  ljuvlig skärgårdsmiljö med närhet till sandstrand, klippbad och fina promenadstigar. Fastigheten har del i en båtbrygga som ligger vid Norrgärdsvikarna strax nedanför huset. Där är även den närmsta stranden för morgondoppet. På öns västra sida är en fin badplats med kvällssol.

Huset ligger med högt och fritt läge vilket gör att man kan njuta av solen från morgon till kväll. Altanen är väl tilltagen och är ett stort extra rum under sommarhalvåret. En del av altanen är under tak och här finns fasta sittbänkar som kan öppnas och användas för förvaring. Tack vare det höga läget är det sjöglimt mot Saxarfjärden. Letar man efter ett soligt läge kan det inte bli mycket bättre. 
Stora huset är byggt 1990 och är på ca 50 m² plus loft. I sällskapsrummet är det stora fönster vilket gör hela huset ljust. Matlagningskök med plats för förvaring och matlagning. Matbordet har man på altanen eller i allrummet. 
Det är två sovrum, bägge med plats för dubbelsäng. Extra sovplatser finns på loftet där det lätt finns plats för 4 personer. I duschrummet finns en duschhörna, handfat och en separett toalett. 
Gäststugan, som byggdes 2010, har stora fönster och fridfull utsikt. Fönstren går att öppna hela vägen om man vill. Då blir det ett bra sommararbetsrum. I gäststugan finns plats för både säng och en soffa. 

Det finns en detaljplan från 1964 för området och i den planen framgår bl.a att byggnadens sammanlagda yta får vara max 200 m².

Nuvarande ägare har mest använt huset under sommarhalvåret men vill man njuta av höst och vintrar tar man sig ut med Waxholmsbåten även under vintern. Fastigheten är ansluten till gemensamt sommarvatten. Vintervatten hämtas från pumphus som ligger på behagligt gångavstånd ca 3 minuter bort.

Ångbåtsbryggan "Vårholma" ligger på några minuters promenad från fastigheten.

Tomten som mäter 2 352 m² består mestadels av lättskött naturmark. I klippskrevorna finns fina växter, kryddor och grönsaker som planterats med omsorg för att passa in i miljön och vid entrén är en liten gräsplätt. Blir man sugen på paj finns gott om blåbär och lingon på den egna tomten.

Här är stället med nära till allt - såväl sandstrand, W-bryggan och klippbad. Ön är perfekt om man gillar att ta en löprunda eller promenad runt ön med bra och väl underhållna stigar. Kanske avslutar man med ett dopp vid någon av badplatserna. Det finns även en populär fotbollsplan och stora allmänningar på ön. Nere vid Hemviken hålls traditionsenligt midsommarfirande.

Vårholma har stor tillgänglighet från fastlandet året om. Det finns tre ångbåtsbryggor på ön och till den närmaste är det en promenad på ca 4 minuter. Närmaste handel finns i Vaxholm och det är mycket lätt att sommartid ta Waxholmsbåten till Vaxholm, handla och sedan ta nästa båt tillbaka. Om man har egen båt tar det bara ca 10 minuter till Linanäs med mack, affär och restaurang. 
Det finns gott om fina utflyktsmål vill man äta på Grinda där det finns både värdshus och sommarrestaurang tar det bara 15 minuter dit med egen båt. Även Svartsö når man lätt och här finns både affär och krog.

Välkommen till en underbar skärgårdsö!

 

Värmdö Vårholma 311 - Vaxholm
Stockgolm