Fritt läge och fin strandlinje

Sjötomt på Sippsön med härlig egen strand. Vidsträckt och fri utsikt ut mot Saxarfjärdens båtliv och omkringliggande skärgård. Här bor man mitt i skärgården med lugnt och fritt läge. Förutom huvudhuset finns två bra gästhus och en bod. Sippsön ligger vid Lindalssundet och Waxholmsbåten till ön går året runt. Bra läge i skärgården med närhet till både Grinda, Lillsved och Vaxholm.

Sjötomt
Magiskt läge
Fin egen strand
Alla bilder

Sippsön - Värmdö

Pris/bud
5 850 000 kr
Sjötomt på Sippsön

Äkta sjötomt med ett ypperligt läge och helt magisk sjöutsikt mot Saxarfjärden. Totalt 5 220 m² varav land 4 040 m² och 1 180 m² vattenområde. På fastigheten finns fyra byggnader - huvudbyggnaden, mellanhuset, sjöstugan och förrådsboden. Här njuter man av den levande ständigt föränderliga utsikten och solen under hela dagen. Strandlinjen är plan, tillgänglig och lekvänlig. Tomten är svagt sluttande med gräsytor och naturmark. Det finns altaner i olika nivåer och plats för möbelgrupper. Här blickar man ut över havet och njuter av skärgårdslivet.

På bryggan finns det plats för fikabord och stolar. Det går bra att förtöja båten här. Det finns två badstegar. En längst ut och en vid stranden. Djupet vid nock på bryggan är ca 1 meter. 

Huvudbyggnaden är från 1971 och är ca 35 m². Ett charmigt hus med allrum, två sovrum, kök och toa rum. Vid entrén finns en veranda under tak och utanför sällskapsrummet finns en altan. I köket finns plats för matlagning och äter gör man på verandan eller i sällskapsrummet. Mysigt sällskapsrum med fönster mot sjösidan och en värmande braskamin. Utanför sällskapsrummet är en fin altan där man gärna sitter och njuter av skärgårdslivet. I toarummet finns en Cinderella förbränningstoalett ( ej installerad)

Mellanhuset byggdes 2001 och är ca 23 m². Här finns sovrum, allrum och ett litet kök. Det finns inget indraget vatten men vill man koka kaffe fungerar det bra med en vattendunk. Huset passar perfekt till gäster som stannar länge eller som generationsboende. 

Sjöstugan ligger självklart närmast vattnet. Huset är inrett med ett sovrum. Ett stort fönster mot vattnet ger en fantastisk och fri utsikt även när man ligger i sängen. En mer sjönära sängplats är svår att få. 

Boden längs bort på tomten är en tvådelad bod. I ena delen ryms alla verktyg, båtprylar och trädgårdsredskap man kan behöva. I andra delen finns ett utedass. 

Det finns en borrad brunn och indraget vatten till huvudbyggnaden. Avloppslösningen är enkel och enligt den inventering som Värmdö kommun gjort behöver avloppet åtgärdas. 
För mer information om olika avloppslösningar gå in och titta på avloppsguiden.se.

 

Omgivningarna och Sippsön

Till Waxholmsbåtsbryggan promenerar man på 5 min. Sippsön är en mysig ö som ligger mellan Lindalssundet och Saxarfjärden. Hit kommer man med egen båt eller Waxholmsbåt från Lillsved eller Vaxholm. Waxholmsbåten trafikerar ön med flera turer dagligen och vintertid finns flera turer i veckan, även när isen ligger.  

Sippsön är en fin ö med stor tillgänglighet från fastlandet året om. Närmsta handel finns i Vaxholm och det är mycket lätt att sommartid ta båten till Vaxholm, handla och ta nästa båt tillbaka. Med egen båt når man Vaxholm på cirka 15 minuter. Färden går genom en vacker skärgård med Stegesund och pittoreska öar.

På Sippsön finns stigar runt om på ön och även gemensam strand. Vill man ut och jogga lite längre sträcker tar man sig enkelt över till Lillsved på Värmdö. Vid Lillsved finns ett café. 

Utflyktsmål i närhet såsom till exempel Grinda och Linanäs med krog, hagar och badklippor. Kanske ta en dagsutflykt till Möja, Sandhamn eller vår vackra ytterskärgård.

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Värmdö Sippsön 130 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00