Fritt läge i ytterskärgården

Ljuvlig sjötomt med brygga och strand inramad av kobbar och skär. Ypperligt söderläge i skyddad vik med sagolik utsikt mot havsbandet. Charmigt och smakfullt renoverat bostadshus med stor altan i söder och väster.

Alla bilder

Sågskär - Värmdö

Pris/bud
8 450 000 kr

Enastående fastighet med ett vackert, fritt och ostört läge i Stockholms ytterskärgård. Naturen på tomten har trevlig variation av klippor, tallar, gräsytor och strand.

I skyddad vik nås den egna bryggan och här finns plats för flera båtar (ej segelbåtsdjup). Bryggdäcket är väl tilltaget och det finns gott om utrymme för umgänge samt matplats. Här kan man njuta av solen hela dagen. Intill bryggan finns vedeldad bastu med fönster ut mot vattnet samt förråd.

Huvudhuset är smakfullt renoverat och har en lantlig och trivsam atmosfär. Väl tilltagen altan med utrymme för matplats och umgänge på husets södra och västra sida. Här avnjuts solen dag som kväll. Runtom altanen och huset växer sommartid honungsrosor och vildhallon.

Entréhall med avhängningsmöjligheter leder in till kök. Här finns genomgående ljusa väggar med panel samt fönsterpartier i varje rum som ger vackert ljusinsläpp. Öppet och välplanerat kök med charm samt gott om förvaring och arbetsytor. Matplats i direkt anslutning till kök med sagolik utsikt mot havet.

Vidare nås vardagsrum med fönster ut mot altan. Även här slås man av den vackra sjöutsikten.
Från köket nås först sovrum med platsbyggda våningssängar som ger plats för fyra bäddar. Ytterligare ett sovrum med fönsterpartier och dörr ut mot altan och havet. Här finns generöst med utrymme för dubbelsäng och garderober.
Nyrenoverat badrum med duschkabin, handfat samt förbränningstoalett. Här finns även dörr ut mot altan i söder.

För den som önskar finns möjlighet att jobba från skärgården tack vare att huset är vinterbonat och fiber är indraget. Vatten finns att tillgå från egen brunn och BDT-avlopp är nyligen installerat. 

Högst upp på tomten finns idag förråd med renoveringsbehov. En byggnad som skulle kunna bli ett framtida gästhus med sagolik utsikt över skärgården.

Område

I havsbandet, strax sydost om Nämdö och i sundet mellan Gillinge och Vånö ligger Sågskär. Ön nås med egen båt och en resa från Dalarö tar cirka 25 minuter. Här öppnar sig närmast oändliga möjligheter till båtutflykter och spännande upptäcktsfärder. Naturen här ute är karg och vattnet klart. Öster om Sågskär och Gillinge finns Biskopsön och sedan öppet hav.

För den som önskar finns service och restauranger cirka 15 minuter bort. Närmst på Nämdö, Dalarö, Rögrund och Kymmendö. Andra populära öar att besöka är Sandhamn i norr och Utö i söder, endast  en båttur på cirka 13 distans.


August Strindberg skrev följande om denna del av skärgården: ”När man tar i land, överraskas man av att här ute i havskanten finna ett litet förankrat stycke paradis.”

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Nämdö Sågskär 100 - Nämdö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00