Fritidshus/villatomt med västläge över Mälaren

Idyllisk sjötomt med egen brygga i kvällssolsläge endast 20 min från city. Unik möjlighet med generös byggrätt och kommunalt VA vid tomtgränsen.

Alla bilder

Vårby - Sjötomt - Huddinge

Pris/bud
7 500 000 kr
Idyll i Vårby

Grönskande uppvuxen trädgårdstomt om 2 360 m² mjukt sluttande mot strandlinjen med gedigen brygga och ett flertal uteplatser att välja emellan för att följa solens gång under dagen eller för att söka skugga eller lä. Tomten gränsar i söder mot obebyggt naturområde där karaktären enligt gällande plan ska bevaras. I tomtens bakkant avgränsas fastigheten av berg med nivåskillnad och mot norr finns en grannfastighet som avskärmas via en häck. I sydväst och väst med kvällssol, öppet vatten med vy över Mälaren.

Fastigheten som varit inom familjens ägo sedan 1920-talet har under alla år varit en självklar mötesplats där man umgåtts med släkt och vänner, och det finns idag ca 12 möjliga sovplatser fördelat på tomtens fyra byggnader. För att serva alla byggnader har man valt att förlägga förbränningstoalett och utedusch på gården åtkommligt för alla utan att störa. Eftersom det inte finns indraget vatten i byggnaderna finns inte heller något krav på avlopp. Oavsett om man vill bygga ut eller bygga nytt finns kommunalt avlopp vid tomtgränsen för anslutning (anslutningskostnad ca 135 000 kr).

Huvudbyggnaden 1 plan med källare som uppfördes 1926 har över tid hållits efter och renoverats med bibehållen tidstypisk och charmig karaktär. Entré via farstukvist med diskmöjligheter till kök utrustat med gott om förvaringsutrymmen, spis med ugn och fläkt. Vardagsrummet ger utrymme för soffmöblering och en öppen spis höjer stämningen med mysvärme under kyligare kvällar. Glasverandans fantastiska fönsterytor bjuder på härlig utsikt och trevligt ljusinsläpp och intill ligger ett fint sovrum med garderober och skåp för förvaring. Källardelen nås via två egna ingångar utifrån. I den ena delen, under glasverandan, finns ett sovrum och i den andra delen finns ett snickarrum och en matkällare.

Fastighetens tre gästhus ligger trevligt utplacerade på olika nivåer med avstånd ifrån varandra för att ge privata utrymmen. I bygganden på högsta punkten i bakkant av tomten, gäststuga 1 om ca 10 m², ryms 2 sängar liksom i gäststuga 2, även den på ca 10 m². I den tredje gäshusbyggnaden om 18 m² finns två rum med sammanlagt 5 sängplatser och även en terrass ut mot sjösidan.

Detaljplanens generösa byggrätter medger att man på tomten får uppföra huvudbyggnad i en våning om 160 kvm byggnadsarea alternativt 120 kvm byggnadsarea i två plan, plus en komplementbyggnad om 40 kvm, och även en strandstuga om 20 kvm.

Välkomna till Vårby och en unik möjlighet att komma över en sjötomt i bästa västerläge med kvällssol över Mälaren. En idyllisk miljö med naturskön tomt och strandlinje, idag ett riktigt härligt sommarnöje med underbar atmosfär där generös byggrätt och kommunalt vatten och avlopp vid tomtgränsen öppnar för ett fantastiskt permanentboende. Ca 20 minuter med bil från stan och även tunnelbane- och busskommunikationer.

Timo Lönnqvist
Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist 070-755 14 08
Segelledsbacken 4 - Vårby
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00