Fritidshus ett stenkast från havet

Charmigt fritidshus med högt läge på stor naturtomt en kort promenad från havet. Tre rum och kök om cirka 50 kvm med välplanerade ytor. Stor tomt med möjlighet att stycka av 3000 kvm eller mer. Egen båtplats på ön samt båtplats och parkering på fastlandet.

Alla bilder

Långgarn - Haninge

Pris/bud
3 250 000 kr
Närhet till havet

Välkommen till ett charmigt och väl underhållet fritidshus på Långgarn. En kort promenad från den egna båtplatsen på gemensam brygga finns detta hus på stor naturtomt. Högt upp på tomten med bra solläge och altan i söder kan man lätt koppla av.

Entré nås från husets baksida och här finns utrymme för klädförvaring. Direkt från hallen nås sovrum samt badrum med dusch och förbränningstoalett från Cinderella.

Vidare in finns kök som är utrustat kyl, frys, spis och ugn. Köket är praktiskt med bra arbetsytor samt förvaring. Här finns också plats för mindre matbord och stolar.

I direkt anslutning till köket finns rum med plats för säng samt dörr ut om altanet.

Vidare in i huset ligger det stora vardagsrummet. Här ger stora fönster ett trevligt ljusinsläpp och det generösa utrymmet ger gott om plats att möblera som man önskar. Den öppna spisen ger rummet en trevlig atmosfär och kan värma svalare dagar. 

Från vardagsrummet kommer man även här ut till den stora altanen. Det raka söderläget ger sol hela dagen. Här ges också möjlighet att möblera som man önskar tack vare det stora utrymmet. 

Möjlighet att stycka av

Nedanför huvudbyggnaden längs med stigen som leder genom hela ön finns charmigt gästhus. Detta är en gammal kolonistuga som vintern 1943 fraktades över till ön på isen. Här finns ett rum och pentry med plats för två sängar.

Längre upp på tomten ovanför huvudbyggnaden finns redskapsbod samt förvaringsbod. 

Den stora tomten om 10 000 kvm är enligt detaljplanen möjlig att stycka av då planbestämmelserna tillåter tomter om minst 3000 kvm. Se detaljplan samt planbestämmelser under Länkar och viktiga dokument.

På Långgarn finns egen båtplats samt sjöbod intill bryggan och på fastlandet i Östnora finns båtplats samt parkering.

Vattnet fås via egen brunn och det enskilda avloppet installerades 2015 och är godkänt.

Långgarn

I Horsfjärden innanför Muskö och med närhet till både fastlandet och havet ligger Långgarn. På ön finns ett 90-tal fastigheter och flera bofasta. Här finns bland annat promenadstråk, midsommaräng med gemensamt firande och flera badplatser.

Sjölivets alla nöjen ligger nära med fiske, bad och båt. Här finns många trevliga utflyktsmål både på land och till havs. Med egen båt kan man besöka de populära öarna Dalarö, Utö, Rånö, Nåttarö och Ålö i skärgårdens yttersta havsband. En kort båtfärd bort finns både Almåsa havshotell med populär restaurang samt Muskö sjökrog med sjömack.

Från Stockholm går bilfärden snabbt och enkelt via väg 73 mot Nynäshamn och med bil är restiden till Östnora där den egna parkeringen och båtplatsen finns cirka 30 minuter. Från bryggan i Östnora är man sedan ute med båt cirka fem minuter. 

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Långgarn 22 - Västerhaninge
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00