Fantastikt läge med sjöutsikt och egen brygga

.Välkommen till ett sjöläge med härlig skärgårdskänsla på ön Södra Lagnö fem minuter från fastlandet på Ingarö. Båten läggs till vid den egna bryggan som har segelbåtsdjup och plats för möblering. Tomtens byggnader med tillsammans 113 kvm utgörs av huvudbyggnad, gästhus, dusch och bastustuga, 2 förråd och flera uteplatser. Av de 113 kvm byggdes 58 kvm år 1962 och 55 kvm 1990 + 1994 vid en stor renovering och tillbyggnad.

Alla bilder

Södra Lagnö - Värmdö

Pris/bud
3 990 000 kr
Huvudbyggnad

Vid entrén på baksidan finns en mysig altan med förmiddagssol och innanför ligger hallen med gott om plats för ytterkläder. Köket ligger centralt placerat och har access till matplats. Köket av äldre snitt med full funktion, det finns kyl/frys, spis, fläkt, micro och diskbänk. Det finns tre bra disponerade sovrum, varav det ena har separat ingång. Allrummet där familjen samlas och njuter av gemenskapen. Här finns en kamin med hög mysfaktor som värmer kyliga dagar. Mot sjösidan är det stort fönsterparti och utgång till det stora altandäcket. Här kan man avnjuta långluncher och sena middagar med utsikt över båtlivet i sundet.

Gästhus

Här finns det plats för många besökande gäster samtidigt. Gästhuset om 45 kvm, byggår 1994 har fyra separata rum med egen ingång. Det finns dessutom en separat byggnad som byggdes 1990 som rymmer bastu, dusch, förbränningstoalett och handfat.

Skön och grön tomt

Den 2 874 m² stora tomten är en lättskött trädgårdstomt med stor gräsmatta som passar aktiviteter både för stora och små. Grundtanken är att tomten ska vara lättskött och lekvänlig. Blir man sugen på paj finns gott om blåbär och svamp både på den egna tomten och i markerna runt omkring. Strax nedanför tomten finns den egna bryggan där man kan ta sig ett dopp. Det finns även en liten sandstrand för de små. Bryggan är ca 19 meter lång med en badstege samt har segelbåtsdjup.

Ö-liv nära stan

Välkomna till Södra Lagnö som är beläget endast 20 min bil eller buss från stan. En kort båtfärd från fastlandet, vid Ingarö Golf and Country Club, så kommer man över till Södra Lagnö. Här lägger man till vid egna bryggan. Naturstig och trappa upp till fastigheten som ligger med högt och fritt läge. Naturtomt med utsikt över vattnet mot farleden i öster

Södra Lagnö består av ca 120 tal fastigheter. Gemensam badplats vid badberget med sand och klippor och gemensamt Midsommarfirande. På andra sidan vattnet utanför bryggan är det obebyggd natur och med någon minuts båttur norröver kan du lägga till vid Wermdö Golf & Country Club för att spela golf, ta ett glas vin eller äta en middag. Till Strömma kanalbar och båtmack är det inte heller långt och därifrån kan man fortsätta via Bullandö ut i skärgården. Båtplats och bilparkering på fastlandet med låst vägbom ligger vid Återlöga på Ingarö. Där det finns bussförbindelse till Värmdö och Stockholm.

Ulf Friberg
Fastighetsmäklare Ulf Friberg 073-259 59 01

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ingarö Södra Lagnö 287 - Ingarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00