Fälöäng med egen brygga, sandstrand och sjöbod

På ön Fälön mellan Raggarön i väst och Singö i öst hittar du Fälöäng! En generös fastighet som ligger lummigt skyddad från grannarna. Bara några minuters promenad längs med en stig från huset når du den egna bryggan och sandstranden som innehas via servitut. Nere vid vattnet finns även en sjöbod med bastu. På tomten finns förutom huvudbyggnaden två gäststugor och snickarbod. Fina gräsytor och en lång rad olika blommor, buskar och träd. Fastigheten har används som fritidsboende senaste 30 åren och kan nyttjas året om. På Fälön finns några bofasta men flest fritidsboenden och totalt ca. 50 bostäder. Viss djurhållning och kommersiellt fiske finns kvar på ön och vittnar om dess historiska betydelse för just detta. Ön är bilfri men fyrhjulingar kan användas för transport. Bilplats och båtiläggningsplats finns på Raggarön, båtplats vid brygga på Raggarön kan ordnas.

Brygga och sandstrand via servitut
Alla bilder

Fälön - Singö/ Raggarön - Östhammar

Pris/bud
2 500 000 kr
Lummig tomt samt egen brygga och strand

Stor och lummig tomt med många sorters blommor, träd och buskar. Öppna gräsytor som är perfekt för lek och odling. Flaggstång finns på tomten. På håll skymtar närmsta granne och detta är en riktig oas att landa i. Här får du både den lantliga idyllen och den sjönära läget i ett!

Via servitut till fastigheten hör en brygga och sandstrand nere vid vattnet, 150 meter från huset. Intill bryggan och sandstranden finns en sjöbod med plats för all båt- och fiskeutrustning. Här finns också en vedeldad bastu med fönster ut mot vattnet. 

Längs stigen mellan huset och vattnet finns gott om blåbär, lingon och svamp när det är säsong.

Välskött hus med åretrunt-standard

Via en stor veranda under tak i rakt söderläge når du huvudbyggnaden. En generös hall med plats för avhängning och förvaring i garderober. Inre möblerbar hall där även en arbetshörna ryms. Till vänster från entrén finns vardagsrummet med plats för soffgrupp. Här finns också en Keddy-insatskamin som värmer gott kalla dagar. Till höger när man kommer in finns dom båda sovrummen, båda plats för dubbelsäng och med inbyggda garderober. Efter vardagsrummet ligger köket, lång arbetsbänk och gott om förvaring i skåp och lådor. Utrustat med delad kyl/ frys, spis och spisfläkt. Här finns också en vacker vedspis som pryder sin plats. Mittemot ligger badrummet med duschhörna, wc och tvättställ. Plastmatta på golv och väggar. Huset i övrigt har genomgående plankgolv och målade/ tapetserade väggar.

I köpet ingår en del lösöre i form av möbler, verktyg och maskiner efter överenskommelse.

 

 

Gott om sovplatser

Förutom huvudbyggnaden finns två gäststugor på tomten. Den stora gäststugan byggdes år 1994 och rymmer ett stort rum delvis öppet upp i nock. Plats för dubbelsäng och sittplatser. Sovloft med rejäl trappa upp, där minst två sängplatser ryms. Även ett rum med dusch, tvättställ och fritidstoalett. Gråvatten till stenkista. Genomgående furu på golv, väggar och tak. Utanför finns en stor altan med gott om plats för utemöbler. En mindre gäststuga, friggebod, som idag rymmer två våningssängar, uppförd år 2003. Även här en uteplats med plats för caféset.

På fastigheten finns även en snickarbod med gott om plats för verktyg och trädgårdsredskap. Här finns också pumphuset, en gammal fiskrök samt ett klassiskt torrdass inrett väldigt charmigt.

Fälön i Norra Roslagen

Välkomna ut till en av dom vackraste av skärgårdar. Mellanskärgård med ytterskärgårdskaraktär i kombination med öppet hav mot Åland. På Fälön finns några få bofasta men dom flest husen används som fritidsboenden. Totalt finns det ca. 50 bostäder på ön. Viss djurhållning och kommersiellt fiske finns kvar på ön och vittnar om dess historiska betydelse för just detta. Ön är bilfri men fyrhjulingar kan användas för transport. En slinga om ca. 4 km finns på ön och är perfekt för motionsrundan. Närmaste ort för handling eller restaurangbesök via båt är charmiga Grisslehamn. Här finns flertalet butiker, restauranger och caféer. Här kan man handla färsk och rökt fisk nere i den pittoreska fiskehamnen. Är man sugen på en längre utflykt så går Ålandsfärjan härifrån. På Singö, vid Singö kyrka, finns även affär med ombud för Systembolag och Apotek. Till Östhammar eller Öregrund är det inte heller så långt att ta sig via bil och båt. Där all tänkbar service finns samt mysiga restauranger och caféer. Med båt tar du dig till Raggarön på ca. 10 minuter och till Singö på ca. 15 minuter.

Linnéa Lund
Fastighetsmäklare Linnéa Lund 076-831 02 63

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Fälön 112 - Östhammar
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00