Exklusivt och sjönära drömboende med fantastiskt solläge året runt!

Fantastisk skärgårdsvilla i en klassisk, smakfull och påkostad stil. Sjöutsikt och synnerligen ljust, privat och vackert läge på Resarö med solnedgångar över fjärden. 230 kvm och 4 107 kvm tomt med gräsytor, fruktträd och äldre lövträd. Garage och pool om 4x8 meter. Bergvärme. Energideklarerad med klassning A, vilket innebär energiprestanda lika med eller mindre än 50% av kravet på nyproduktion! Privatvisas löpande efter överenskommelse.

Alla bilder

Resarö - Vaxholm

Pris/bud
21 000 000 kr
Överby 1:172

Överbyvägen 39a, eller Vaxholm Överby 1:172 som fastigheten benämns, är en av Resarös verkliga pärlor! Att kunna förvärva en sydvästvänd högt belägen fastighet på över 4 000 kvm som dessutom har en synnerligen smakfullt och välkomponerad villa i klassisk stil är mycket sällsynt. Vanligtvis exploateras de bästa och högsta lägena först och dagens villa om ca 230 kvm är uppförd 2016 på platsen för en äldre huskropp och de äldre lövträden och murverket mot trädgårdens nedre del har bevarats vilket förstärker känslan av äldre charm. Den vanligaste frågan på förhand har varit "när renoverades det gamla huset så här fint?". 

Infart sker från Överbyvägen norra del, där vägen övergått till en lugn återvändsgata som slutar ca 100 meter längre fram vid en av Överby samfällighetsförenings badplatser, ett perfekt badrocksbad. En grusad skaftväg leder in till resliga grindstolpar och fastigheten öppnar upp med ett rymligt garage i samma stil som huvudbyggnaden. Intill garaget finns trädgården nedre del med odlingslådor och fruktträd.

En uppfartsväg leder vidare hela vägen fram till groventrén, på ena sidan kantad av en tujahäck och mot trädgården kantad av äldre lövträd. Kring huvudbyggnaden finns altandäck, stensatt uteplats och plana gräsytor. Här finns ett äldre träd med barnens gungor intill en lekstuga i samma stil som huvudbyggnaden.

Dagens huvudbyggnad

Nuvarande ägare lät uppföra villan 2016, smakfullt utformad och placerad känns den självklar på platsen. Stilmässigt fulländat med klassiskt smakfulla materialval och vissa äldre tillägg för rätt känsla. Antik kakelugn, äldre skafferidörr och pardörrar med anor adderar till den fina fiskbensparketten, marmorgolvet och bibliotekets inbyggda garderober. Den stora altanen blir en del av sällskapsrummet sommartid och här finns även en nedsänkt pool och matplats under tak. Altanen har solläge från förmiddag till solnedgång.

Entréplan erbjuder fin sällskapsdel med intilliggande matsal i glasveranda, ett flertal pardörrar till altanen, kök med köksö, bänkfläkt, infälld belysning och påkostade vitvaror. Groventré med närliggande duschrum är praktiskt för den aktiva barnfamiljen och hundägaren.

Övre plan disponeras över fyra rymliga sovrum, ett ljust badrum samt ett allrum/familjens tv-rum i den övre glasverandan.

Tekniskt moderna lösningar med bergvärme, mekanisk frånluft, betongplatta och vattenburen golvvärme. Välisolerat och synnerligen effektivt energitekniskt med A-klassning på energideklarationen. Poolen uppfördes nyligen och den har egen luft/vattenvärmepump. Garaget har fjärrstyrd port och en förrådsdel.

Läget på Resarö

På Resarö är det tryggt att bo med närhet både till Stockholm och till bad- och båtliv. Närmsta badrocksbad finns ett stenkast bort vid Färjeläget på Överbyvägen, samfälld mark med brygga och underbart kvällssolsläge. Barnvänligt strandbad finns nätan lika nära vid Badviken på Överby. Bussens ändhållplats Överby finns ca 50 meter ner längs Överbyvägen. På gång- och cykelavstånd finns Överby fotbollsplan med konstgräs, Resarö Skola F-6, privata förskolor och flera lekplatser. En uppskattad ICA med postservice och hämtmat, Resarö båtklubbs olika bryggor och Resarö Marina ligger i närområdet. Valborg och midsommar firas vid anrika Paviljongen där även tennisbanor och sommarcafé finns. Passa gärna på att kombinera en visning med en lunch på Paviljongen, eller Tenö brygga! 

Belyst cykelväg finns in till centrala Vaxholm och i Vaxholm finns ytterligare förskolor, skolor och lekplatser samt idrottsanläggning vid Campus. I själva stadskärnan erbjuds restauranger, caféer, apotek, butiker, livsmedelsaffärer, systembolag, bibliotek och bio. I Vaxholm finns även träningsanläggningar för bl.a. kanot, rodd, innebandy, fotboll, ishockey, gympa, styrketräning mm. 

Res med buss via Arninge och Danderyds sjukhus till Stockholms Östra via busshållplatsen som bara är någon minut bort. Gillar du friluftsliv är detta ett perfekt område. Vid Engarn finns Skärgårdens kanotcenter, i Killingeskogen finns närmsta strövområdet. Golfbana, fina vandringsleder och cykelområden, brukshundsklubb, stall, jakt- och naturområden finns på Bogesundslandet, vars naturreservat omfattar hela 4 843 ha.

Helge Winberg
Fastighetsmäklare Helge Winberg 070-541 79 07

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00