Spillersboda - Norrtälje

2 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

En oas i Spillersboda

Ett komplett sommar- eller permanentboende på klassisk roslagsmark med pool och närhet till både bad och Norrtäljes utbud av butiker och restauranger. Kommunalt vatten och avlopp.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Boängsvägen 22 - Norrtälje
5 min
Med bilväg
112 m2
Tomtarea: 2701 m2
Biarea: 7 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SPILLERSBODA 4:16

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Norrtälje

Område:

Spillersboda

Postnummer:

761 97

Tomtarea:

2701 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

7 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

112 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1978

Besiktigad:

Ja, 2019-04-30

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Tv- internetutbud:

Fiber

Uppvärmning:

Luftvärmepump och direkt el,

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Gemensamt sommarvatten och egen brunn till utkastare.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Spillersboda etapp 1 (1974-02-07) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 162 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 390 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

772 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1984

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

16 106 kr/år

Vatten/Avlopp:

11 714 kr/år

Samfällighet:

1 930 kr/år

Renhållning:

710 kr/år

Försäkring:

4 794 kr/år

Driftskostnader totalt:

35 254 kr/år

Driftskostnader kommentar:

I el ingår att värmeslingorna för vattnet är på under vinterhalvåret.

Servitut:

fnr_010041778: Gemensamhetsanläggning Norrtälje SPILLERSBODA GA:1

Servitut:

fnr_010041783: Gemensamhetsanläggning Norrtälje SPILLERSBODA GA:6

Servitut:

fnr_010511643: Gemensamhetsanläggning Norrtälje SPILLERSBODA GA:12

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till en välplanerad tomt om ca 2700 kvm som har flera smultronställen och uteplatser. Ligg och läs en bok i hängmattan, kryp upp i soffan i pergolan, duka upp fikat på baksidan medan barnen badar i poolen eller varför inte ett parti kubb på gräsmattan. 

Huvudhuset om ca 112 kvm rymmer 2 sovrum varav ett med utgång till altanen, vardagsrum med öppen spis, matplats och kök samt badrum och tvättstuga med separat ingång för små leriga stövlar. Vardagsrummet har en avskild alkov som kan göras om till ett extra sovrum om så behövs. Köket har en bardel ut mot matbordet och all tänkbar maskinell utrustning. Från matplatsen kommer man via altandörrar ut till den inglasade verandan för att kunna njuta av naturens skådespel även under regniga dagar.

Två gästhus finns på tomten. Det större rymmer två sovrum, kitchenette samt dusch, toalett och bastu. Ett eget litet hushåll när det behövs. Gästhus nr två har plats för två sängar och har en egen uteplats.

På baksidan av huset har man sin egna lilla oas med ett fint däck och nedsänkt pool. En trappa tar dig ner på gräsmattan där det finns gott om utrymme för lek.

Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp, fiber är indraget och besiktning är gjord (se länk).

Spillersboda med sitt varv, bygghandel, butik, hamn och båtliv sjuder av aktivitet på sommaren. Men även vintertid, tack vare de relativt stora arbetsgivarna och affären, finns det att göra. Många väljer att bo här permanent vilket leder till att service såsom butik, buss och skolskjuts även finns under vinterhalvåret. Badplatsen i sjön Kolmaren är uppskattad av barnfamiljer och ligger på gångavstånd av ca 200m. Det finns även ett mycket uppskattat bad nere vid hamnen i Spillersboda och här erbjuds även simskola under sommaren. Man når Norrtälje under 20 min för ett större utbud av shopping, restauranger och service. Stockholm ligger på ett bekvämt pendlingsavstånd på ca en timme.

Välkommen på visning!

Boängsvägen 22 - Norrtälje
Stockgolm