En egen udde på ön Lambskär

Strax utanför ön Fälön, mellan Raggarön i väst och Singö i öst hittar du ön Lambskär. Hit tar du dig via båt antingen från Singö eller Raggarön, bil och båtplats/iläggning finns på båda ställena. Där på ön finns nu möjlighet att förvärva en egen udde om ca. 6,2 ha som idag är bebyggd med en stuga, ett uthus med gästrum, torrdass och intill den egna bryggan, som ligger belägen i en skyddad vik, en bastustuga med gästrum precis intill vattnet. På fastigheten finns en borrad vattenbrunn, idag inget elnät, så el fås via solceller och ett litet vindkraftverk. Dieselaggregat finns som snabbt värmer upp stugan ihop med öppna spisen och kaminen. Gasoldriven spis och kylskåp möjliggör mer bekväm matlagning och att stanna ute på ön en längre tid. Udden består utav varierad och välbevarad natur i ytterskärgårdskänsla, från släta badklippor till tätare skog. En plats för total avkoppling och ett ordentligt avbrott i vardagen. Välkommen till Lambskär!

Alla bilder

Fälön - Singö/ Raggarön - Östhammar

Pris/bud
5 000 000 kr
En helt egen udde

Fastigheten som utgörs av en egen udde om 61 600 kvm på ön Lambskär ligger strax utanför Fälön. Ön nås efter en kort båttur från antingen Raggarön som ligger utanför Östhammar eller från Dalviken på Singö, bil och båtplats/ iläggningsplats finns båda ställen.

Lämna fastlandet bakom dig och känn stressen rinna av på väg ut till ön. Vid ankomst lägger man till vid den egna bryggan, segelbåt kan förtöjas strax utanför. Väl på plats tar den storslagna utsikten över, havet skymtar nästintill oavsett åt vilket håll du tittar. Hit åker du för att få vara ifred, skapa, läsa, skriva eller bara koppla av.

Lambskär domineras av sten, mot norr finns släta, låglänta och badvänliga klippor skapade av inlandsisen. Den södra kusten består mestadels av sten. Kring byggnaderna finns mycket berg i dagen och växtligheten består mestadels av tall, ljung och lavar på de platser där jordmån finns. Enstaka lövträd finns också, även dessa är formade av väder, vind och naturens krafter och förutsättningar. På udden finns även lite ängsmark där bland annat olika orkidéer växer.  Andra delar av ön har ganska tät barrskog men den är i och med klimatet på en ö och det faktum att bördig jord inte finns i överflöd ganska lågväxt.

En vacker inglasad veranda

Standarden på ön är enkel, här finns ingen el och inget avlopp men en borrad vattenbrunn som används. Torrdass som ligger intill uthuset. Spis och kylskåp går idag på gasol. Solceller och ett mindre vindkraftverk finns installerat och förser stugan med el när solen lyser eller vinden är tillräcklig. Uppvärmning sker via dieselaggregat eller via öppna spisen och kaminen som finns i stugan. På udden finns även ett uthus med förrådsutrymme samt ett gästrum. Altan framför och ett vedförråd intill. Nere vid bryggan som ligger skyddad i en vik, finns den vedeldade bastun vars förrum med fördel kan användas som gästrum.

Stugan når man via en vacker inglasad veranda med storslagen utsikt mot vattnet. Vidare in en storstuga med plats för matplats och soffa, här finns öppen spis och kamin. Ett sovrum där det idag ryms en våningssäng. Arbetskök med gasolspis och gasoldrivet kylskåp. Förvaring i skafferi och köksskåp. Vid entrén finns en rymlig altan.

Huset är byggt mellan år 1969 och år 1970. Nytt plåttak från ca. år 2012. Uthuset byggdes ursprungligen samtidigt men har efter det renoverats och utökats något för ca. 10 år sedan. Bastun byggdes omkring år 2000.

Norra Roslagen

Välkomna ut till en utav dom vackraste av skärgårdar. Mellanskärgård med ytterskärgårdskaraktär i kombination med öppet hav mot Åland. Närmaste ort för handling eller restaurangbesök är charmiga Grisslehamn. Här finns flertalet butiker, restauranger och caféer. Här kan man handla färsk och rökt fisk nere i den pittoreska fiskehamnen. Är man sugen på en längre utflykt så går Ålandsfärjan härifrån. På Singö, vid Singö kyrka, finns även affär med ombud för Systembolag och Apotek. Till Östhammar eller Öregrund kan du smidigt ta dig både via bil och båt. Där all tänkbar service finns samt mysiga restauranger och caféer. 

Linnéa Lund
Fastighetsmäklare Linnéa Lund 076-831 02 63

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Lambskär 108 - Östhammar
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00