Egen udde - Marsö - Nyköping

4 250 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Egen ogenerad udde med genuin skärgårdskaratär

I rogivande och genuin skärgårdsmiljö på ön Marsö hittar vi Linneas-udde som ligger vackert och ogenerat beläget, skyddat innanför holmar och skär med öppet hav utanför. Ett ljuvligt sjöläge med härlig skärgårdskänsla endast ca 7 minuters båtfärd från samfällighetsbrygga på fastlandet vid Brannebol. Bilfärden från Stockholm södra till bryggan tar ca 1 timme och 20 minuter.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Marsö 5 - Nyköping
0 min
Nås med båt
Ca40 m2
Vatten: 8580 m2
Tomtarea: 3110 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

MARSÖ 1:9

Land:

Sverige

Kommun:

Nyköping

Stad:

Nyköping

Område:

Egen udde - Marsö

Församling:

Nyköping

Postnummer:

611 93

Vatten:

8580 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

3110 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

Ca 40 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

2

Varav sovrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus med delvis källare

Byggnadsår:

1929

Fasad:

Trä

Tak:

Korrugerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el och eldstad

Vatten och avlopp:

Vatten från egen borrad brunn. BDT-avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Marsö 1:1 m fl (1986-01-10) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 106 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

204 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 902 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

32.25%

Värdeår:

1946

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

7 500 kr/år

Sotning:

150 kr/år

Samfällighet:

2 500 kr/år

Renhållning:

764 kr/år

Försäkring:

2 567 kr/år

Driftskostnader totalt:

13 481 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Uppvärmningskostnad ingår i kostnad för hushållsel.

Servitut:

04-SVÄ-182 - 2: Officialservitut väg

Servitut:

04-SVÄ-182 - 3: Officialservitut vattentäkt

Servitut:

fnr_040177374: Gemensamhetsanläggning Nyköping BRANNEBOL GA:3

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

LINNEAS-UDDE

Fastigheten om 11 690 m² varav 8 580 m² eget vattenområde har ett mycket trevligt läge på en egen udde med vackra klippor och skärgårdstallar i härlig kombination med trädgårdstomt med gräsytor, fruktträd och planteringar. Här finns verkligen lugnet och naturskön miljö med fiskande tärnor, svävande havsörn och säl som sätter sin prägel på området.

Framme vid ön förtöjer man vid bryggan som flyter ihop med sjöstugans bryggdäck, här har man en riktigt trevlig uteplats direkt på vattnet och övernattande gäster i sjöstugan får en underbar plats för morgonkaffet och frukost. Byggnaden är idag inredd med två våningssängar som ger 4 sovplatser.

Huvudbyggnaden uppfördes år 1926, renoverades och byggdes till 1967 och köket renoverades år 2002. Nuvarande ägare är den 3:e ägaren av fastigheten. Husets entréplan om ca 40 smart planerad kvm inrymmer kök och allrum med matplats, hall, duschrum med separett, och sovrum med dörr ut till altanen där man har kvällssol fram till ca 19.00 - 20.00 på sommaren. En källardel med två separata utrymmen som nås utifrån håller teknikrum med tvättmaskin och matkällare. Detaljplanen medger huvudbyggnad på 110 kvm och anslutning till kommunalt vatten och avlopp är planerat att påbörjas i höst. Kostnad för påkoppling av kommunalt-VA beräknas till ca 250 000 kr.

Komplementbyggnaden "Långa raden" bjuder på utrymmen för allt man behöver på en skärgårdsö. Från vänster till höger: snickarverkstad - sovdel med ytterligare 4 sovplatser - toalett - förvaringsbod/vedförråd.

Över åren har fastigheten nyttjats nästan året om förutom tiden mellan när isläggning inte gör det möjjligt att åka båt och när isen ännu inte bär att gå på. Säljarens önskemål är att lämna mycket av lösöret på fastigheten.

Från Stockholm södra, kör E4 söderut och ta av höger mot Vagnhärad efter ca 50 km. Följ sedan väg 219 mot Studsvik och efter ca 90 km ta av vänster mot Brannebol. Följ Sjönära skyltar via Brannenol ner till parkeringen vid samfällighetsbryggan - Marsöbryggan.

Marsö 5 - Nyköping
Stockgolm