Egen ö med underbart vackert skärgårdshus, bastu, gästhus och flera bryggor

Välkomna till Räknö 1:9, en av de tre Söderängsholmarna belägen strax söder om Räknö med fantastsikt vackert läge och fri vy över Västerfjärden. Hit tar man sig lätt på några minuter från båtplatsen i Grovstanäs där även bilarna får plats. Njut av alla vädersträck från underbara uteplatser och från bryggorna. Det vackra skärgårdshuset om drygt 100 kvm är nyligen tillbyggt och har plats för hela familjen med sina 3 sovrum, allrum och ljuvlig glasveranda. Vid stranden finns bastu med relax samt friggebod för barn eller gäster.

Stora trädäck
Njut av alla vädersträck
Alla bilder

Egen ö - Räknö - Västerfjärden - Norrtälje

Pris/bud
9 500 000 kr
Drömmen om en egen ö

Välkomna till Räknö 1:9, en av de tre Söderängsholmarna belägen strax söder om Räknö med fantastiskt vackert läge och fri vy över Västerfjärden. Hit tar man sig lätt på 5 minuter från båtplatsen i Grovstanäs där även bilarna får plats. Här är man nära land men njuter ändå av det underbart öppna läget mot en stor fjärd.

Njut av alla vädersträck från underbara uteplatser och från bryggorna. Det vackra skärgårdshuset om drygt 100 kvm är nyligen tillbyggt och har plats för hela familjen med sina 3 sovrum, allrum och ljuvlig glasveranda. Vid stranden finns bastu med relax samt friggebod för barn eller gäster. 

Vi stiger i land på öns insida, där ligger bryggan i öster som är mest skyddad från väder och vindar. Här finns plats för flera båtar. Direkt ovanför bryggan ligger sjöboden med bastu och dubbla glasdörrar ut till liten altan där man bara har några steg ner till flytbryggan perfekt för ett dopp.

Huvudbyggnaden uppfördes 1980 och byggdes till 2018 med glasveranda samt fick då nytt tak. 2020 byggdes huset till med ett sovrum samt duschrummet.

Entré via altanen som löper runt hela huset till praktisk hall med hängare. Två sovrum, båda med utgång till altanen. Glasverandan är underbart ljus och har utgång till altanen åt två håll. Här är den naturliga samlingsplatsen i sofforna.

Köket har en arbetsdel med öppen planlösning till matplatsen och praktisk bardel med förvaring mot soffhörnan vid braskaminen. Fönster och flera dubbla glasdörrar ut mot altanen i sydväst som löper runt hela huset ger ett underbart ljus. Sällskapsrum och kök har öppet i nock till tak.

Några steg ner finner man det nybyggda sovrummet som har utgång till altanen. Intill finns nytt snyggt duschrum med dusch, tvättställ och Cinderella förbränningstoalett. En ansökan om att installera Biobox med minireningsverk för BDT har lämnats in av ägaren som kommer att slutföra detta innan tillträdet.

Njut av alla vädersträck

Den största fördelen med en egen ö är så klart att du kan njuta av solen och havet i alla vädersträck. Åt sydväst har man fri vy och klippor mot Västerfjärden. Här finns bryggdäck för solstolarna och badbrygga samt en flotte att simma ut till. Vedeldad badtunna på klipporna blir pricken över i. Åt norr mot Räknö ligger bryggan som är mest skyddad och där finns plats för båtarna. I söder intill friggeboden finns en liten strand där man lätt kan dra upp kanoterna för en trevlig tur i närområdets fina paddelvatten.

Roslagens vackraste skärgård

Omgivningarna har mycket att erbjuda. Det är nära med egna båten till Hemmarö och till Ängsö nationalpark. Ett måste är Högmarsö med populär skärgårdskrog på Varvet, likaså Furusund med gästhamn och Värdshus. 

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Söderängsholmarna 3 - Norrtälje
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00