Edö intill ytterskärgården

Fint hus att nyttja året om, 109 kvm på stor naturtomt om 3332 kvm med två gästhus. Nära bad och båtplats. Waxholmsbåt trafikerar året om och båtplats och bilplats ingår på fastland.

Solig tomt med sjöglimt
Underbar ö intill ytterskärgården
Alla bilder

Edö - Österåker

Pris/bud
2 800 000 kr
Välkomna till Edö

Med bara en kort båtfärd över fjärden från Hummelmora på Ljusterös utsida når man Edö. Från ångbåtsbryggan har man en vacker promenad framför sig, förbi gamla gårdar och längs äng och skog. Det är lätt och härligt att promenera runt på ön, ner till bad eller brygga för ett dopp tar man sig på ett par minuter. I Hummelmora ingår bilplats och båtplats. På ön har man möjlighet att lägga sin båt (även segelbåt) vid boj på samfälligheten S:9.

Fastigheten ligger mitt på ön i fin en glänta. Tomten om dryga 3300 kvm är mycket barnvänlig och bjuder på massor av spännande saker att göra. Här finns platser för att odla och för lek och spel. Släta fina klippor blandas med gräsytor och natur. En stor altan löper runt två sidor av huvudbyggnaden. Huset är dryga 100 kvm och modernt inrett. 2009 gjordes tillbyggnad beståede av hall, allrum, kök, badrum, klk, sovrum. På tomten finns även två gästhus, ett om 9 kvm med 5 bäddar och ett om 8 kvm med 3 bäddar. Dessutom finns förråd med dass, totalt 12 kvm.

Huvudbyggnaden har entré till hall med bra förvaring och hängare. Klinker på golvet och värmeslingor. Till höger sällskapsrum med rymlig matplats och öppen planlösning till det fullutrustade köket. Här är ett nöje att laga mat. Intill matplatsen värmer kaminen under kyliga kvällar eller kallare årstid. Huset går fint att nyttja året om. Bredvid soffhörnan finns utgång till litet trädäck och tomtens släta klipphällar.

Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng och har rofyllt läge mot baksidan. Intill finns bra förråd med hyllor. Det kaklade duschrummet har duschplats med glasväggar, wc (Aquatron), tvättställ och tvättmaskin. Värmeslingor i golvet. Kompletterande utedass finns även. Fastigheten har egen borrad brunn som försörjer huset med vatten året om.

Den äldre delen av huset når man via två trappsteg till vänster om hallen. Rummet är enkelt att dela av till två men delas idag endast av murstocken med fungerande öppen spis och vedspis. På ena sidan har man kontoret (FIBER inkopplat) och på andra sidan ett sovrum med två enkelsängar.

Edö ligger mellan Ljusterö och Äpplarö och är ca 2,5 km lång och 500 m bred. Ön har 4 fastboende och ca 50 sommarboende. Det är en lugn och fridfull ö med härlig natur och bra vandringsmöjligheter, här finns skog, äng, klippor och strand.

Välkomna på visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Edöhillvägen 26 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00