Charmigt torp intill vattnet

Ett stenkast från stranden där servitut finns på brygga med båtplats ligger detta charmiga lilla hus på Fejan. Huset omfattar idag endast två rum, ett kök med vedspis och allrum med öppen spis. Intill hallen finns ett mindre tvättrum. Servitut finns på båtplats på en brygga som måste restaureras eller byggas ny, tills dess finns möjlighet att disponera båtplats på annan brygga i närheten.

Litet men charmigt
Huset och vattnet skymtar
IMG 8361
Alla bilder

Fejan - Norrtälje

Pris/bud
2 775 000 kr
Fejan

Resan till fejan tar ca 1,5 h dörr till dörr från Stockholm och denna 1,5 km långa ö har utvecklat sig från att vara en av Sveriges sista karantänstationer under kolerautbrottet kring förra sekelskiftet till ett skärgårdsparadis som ligger vid gränsen till Ålands hav. Många av byggnaderna har sitt ursprung i denna tid. En fantastisk natur i ytterskärgård som är få förunnat att kunna njuta av. Kajakvattnen ut mot Söderarms skärgård är välkända.


Vad ön är mest känd för idag är Fejans skärgårdskrog som är öppen under sommaren. Uteserveringen ligger alldeles vid vattnet och ett besök här en varm sommardag- eller kväll är svårslaget. Gästhamnen med alla moderna faciliteter är välbesökt. 

Det kan också nämnas att Fejan, trots sin litenhet, har ett café, kajakuthyrning samt ett vandrarhem. Numera finns även så kallad "Glamping" på ön, en speciell upplevelse som rekommenderas. Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs året om. Värdefullt för ö-livet! 

Om fastigheten Tjockö 1:74

Denna nyligen avstyckade tomt uppgår till 656 m² och var tidigare en del av ett större skärgårdshemman. Detta har nu delats upp i flera mindre fastigheter men de stora delarna av stamfastigheten finns kvar och omgärdar de avstyckade tomterna. På stamfastighetens strand finns ett flertal bryggor i varierande skick och till denna fastighet hör en brygga som ligger ett kort stycke framför. Denna brygga måste genomgående renoveras eller uppföras på nytt. Tomten är plan och man har utsikt mot vattnet i öster. 

Huset är av okänd ålder men troligtvis har det sitt ursprung kring förra sekelskiftet och uppgår till ca 40 m². Intill den lilla hallen ligger ett enkelt tvättrum med handfat och innanför detta ligger köket som har vedspis. Till höger ligger allrummet med öppen spis. Huset har behov av renovering i flera delar och för att kunna fungera som ett fritidshus idag behöver man bland annat se över en lösning för toalett, kanske ett fristående utedass. Möjlighet ska finnas att bygga till eller komplementbyggnader, alla sådana åtgärder måste dock ha tillstånd av kommunen då ingen detaljplan finns på ön. 

Från fastigheten tar det cirka 10 minuter att komma till krogen och bryggan som anlöps av passbåt och Waxholmsbåt.

Fastigheten säljs med friskrivning från dolda fel.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11
Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Rökeristigen 31 - Gräddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00