Hamnviken - Norrtälje

1 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Charmigt på Yxlan

Charmigt sommarboende om ca totalt 45 m². Lummig härligt lättskött naturtomt om 2419 m². Stor byggrätt enligt detaljplan. Nära badplatser på både strand och klippa. Båtplats vid gemensam brygga.

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Hamnviksvägen 8 - Yxlan
5 min
Med bilväg
45 m2
Tomtarea: 2419 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

ALSVIK 3:161

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Yxlan

Område:

Hamnviken

Postnummer:

760 18

Tomtarea:

2419 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

45 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

2 rum och kök

Varav sovrum:

1 till 3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1965

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundmur:

Natursten

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Samfällt sommarvatten / enkelt avlopp . Cinderella toalett.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Alsvik 3:18 och del av alsvik 3:12 (1955-03-22) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

700 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

156 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

544 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1965

Fastighetsavgift:

5 250 kr

:

0 kr/år

Servitut:

01-IM1-63/2325 - 1: Avtalsservitut väg

Servitut:

fnr_010471712: Gemensamhetsanläggning Norrtälje ALSVIK GA:5

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

 

På södra Yxlan mot Furusundsleden med ytterskärgården runt hörnet, ligger denna fastighet i ett lugnt och välskött område nära vattnet. Vid vattnet, som man når på tio, femton minuter, finns bryggan där båtplats finns att tillgå. Intill bryggan en fin liten badstrand.

På tomten ligger det charmiga huset som i kombination med de två gästhusen rymmer både familj och gäster. Huset har en yta om ca 25 m² och har idag storstuga och kök i kombination. Ett sovrum och toalett med Cinderella samt dusch. Stora glasdörrar öppnas till en altan om ca 25 m², allt under tak.

Gäststugorna om vardera 10 m² ger plats för 5 gäster eller varför inte som ett av husen används idag till en skrivarlya. Bakom huvudhuset finns en praktisk redskapsbod.Husen byggdes i mitten av 60-talet och har under årens lopp skötts bra och allt underhåll är gjort.

Tomten om sina 2 419 m² är lummig och insynsskyddad, solens strålar når härligt ner. Ostört läge när det är allmänning åt två håll. Från tomten har man väldigt nära till bad. Efter en kort promenad når man flera badplatser, brygga, strand eller klippor, det är bara att välja.

Hamnviken är ett av de mest populära områdena på Yxlan och har en välskött förening med många gemensamma aktiviteter. Midsommarfirandet sker på fotbollsplanen (gräs, med nät i målen) och vid vattnet finns en dansbana som nyttjas ett par gånger per säsong.

Innanför den stora hamnen ligger en barnvänlig sandstrand. Som fastighetsägare har man rätt till båtplats i den skyddade hamnen och för båtburna gäster finns plats att erbjuda. Med egen båt finns väldigt mycket att se och göra. På Högmarsö, alldeles intill, finns både krog och sommaraffär och i Furusund gästhamn finns värdshus och närmaste båtmack, öppen året runt. Gillar man natur ligger Ängsö nationalpark ett kort stycke västerut och österut, runt Yxlan och Blidö ligger ytterskärgården och väntar. Många barn uppskattar en tur till Norröra och en fika på Snickargården.

På Yxlan finns idag många bofasta tack vare de goda kommunikationsmöjligheterna med fastlandet. På ön finns Köpmanholms skola, som även har förskola. Vid färjeläget finns kiosk och närlivs som är öppet året runt. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens bästa butik.

Buss trafikerar Vagnsundavägen på promenadavstånd med turer till Norrtälje och vidare till Stockholm. Sommartid finns det flera bryggor på ön som trafikeras av Waxholmsbolaget.

 

Varmt välkomna till denna lilla pärla!

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Hamnviksvägen 8 - Yxlan
Stockgolm