Charmigt på skärgårdsidyllen Blidö

Charmig fastighet om 2 275 m² med villa anno 1927 i 1 ½ plan som går utmärkt att använda hela året om. Plan och lättskött trägårdstomt som domineras av gräsytor. Gästhus. Trivsam plats att samla både familj och vänner. Blidö är en komplett ö med många möjligheter för både fritids- och permanentboende.

Välkommen till Granövägen 13
Alla bilder

Granö-Bromskär - Norrtälje

Pris/bud
4 475 000 kr
På lugn återvändsväg

Vi befinner oss på nordöstra Blidö ca 5 minuters bilresa från färjeläget. Fastigheten ligger på lugn återvändsväg. Från vägen tar man sig in på tomten genom en grind mellan den lummiga häcken. Tomten om 2 275 m² är en plan och lättskött trägårdstomt som domineras av gräsytor. Här finns plats för både lek, spel och odling. Förutom huvudbyggnaden finns här ett gästhus med plats för långväga gäster eller tonårsbarnen, en tredelad förrådslänga med plats för diverse trädgårdsredskap samt växthus. I änden av förrådslängan finns en del med extra sovplatser.

Välkommen in

Huvudbyggnaden från 1927 är ett fint 1 ½ plans hus som går utmärkt att använda hela året om. Entré till huset sker via en rymlig hall med bra plats för hela familjens kläder och skor. Från hallen tar man sig vidare till husets kök som har allt man kan tänkas behöva. Sällskapsrummet är rymligt och ljust tack vare fönster i tre väderstreck och här finns utgång till husets altan med härligt läge i sydväst. Duschrum med tvättmöjligheter ligger även på det nedre planet.

Övre plan nås via trappa upp från hallen. Här finns master bedroom med egen toalett och utgång till terrass. Vidare finns ett sovrum, sällskapsrum samt ytterligare ett rum som passar utmärkt som förråd eller kontor.

Gästhuset är placerat längst ner på tomten. Här finns utrymme för flera sängar. Vid entrén finns ett mindre trädäck. El är indraget i detta hus.

Sovdelen i förrådslängan ligger med avskilt läge från huvudbyggnaden. Här finns ytterligare kvadrat att nyttja då hela familjen är på besök. Här finns ett mindre kylskåp och el är indraget.

 

Skärgårdsidyllen Blidö

Till skärgårdsidyllen Blidö som även kallas ”ön i Solen” tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året. Även Waxholmsbolagets båtar angör flertalet bryggor i Blidösund av vilka Norrsunds brygga vid färjeläget är närmast.

Området är lugnt och fridfullt, men ändå nära till allt. Med den egna båten är det nära till badkobbarna i denna del av skärgården. Båtplats finns inte idag men kan sökas i närområdet. Fin och barnvänlig badstrand finns på Rådmansholmen vid Björkudden och från fastigheten är det drygt 2 km dit. En krog finns i Stämmarsund som nu kommer att genomgå en omfattande utveckling i och med ny ägare, Blidö Brygga och Bistro. Här finns också vandrarhem och gästhamn. Med egen båt når man Lidö Krog, Fejan och Högmarsö Krog. Alla dessa krogar har olika specialiteter och är väl värda ett besök.

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Skärgårdens mest välsorterade ICA ligger några kilometer från färjeläget. Vårdcentral finns om olyckan skulle vara framme och på sommarhalvåret finns en mängd aktiviteter för hela familjen såsom bio, konserter, auktioner och loppis.

Blidö är en komplett ö med många möjligheter för både fritids- och permanentboende.

 

Varmt välkomna till skärgårdsidyllen Blidö!

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11
Hanna Thorén
Fastighetsmäklare Hanna Thorén 073-021 70 72

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Granövägen 13 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00