Charmigt fritidshus nära havet

Fritidshus om cirka 30 kvm med vardagsrum, pentry och två sovrum på plan tomt en kort promenad från havet. Gästhus uppfört 2020 om cirka 25 kvm med vardagsrum, pentry och sovrum. Båtplats på gemensam brygga i skyddad vik samt gemensam strand. Waxholmsbåt trafikerar ön året runt.

Alla bilder

Ornöboda - Haninge

Pris/bud
1 550 000 kr
Rogivande miljö nära havet

Välkommen till norra Ornö året runt! Ett ljuvligt skärgårdsläge med närhet till havet. Här kopplar man av och miljön är rogivande. Till Ornöboda kommer man året runt med egen båt eller Waxholmsbåt. Båtar avgår från Dalarö, Saltsjöbaden och från Strömkajen sommartid. Ta båten ut från city på fredagen och ät middag på vägen ut och hem på söndagen.

Ornöboda ligger mot Kymmendösund och på Kymmendö finns båtmack, restaurang och matbutik. 

Vid ankomst till Ornöboda når man tomten efter en kort promenad från både ångbåtsbryggan eller den egna båtplatsen.

Huvudbyggnad med altan mot trädgården

Stor och öppen tomt om 2163 m². Huvudbyggnaden ligger skyddad på tomten med altan mot trädgården.
Entrén leder in till hall med förvaringsmöjligheter samt pentry. I anslutning finns byggnadens två sovrum varav ett med våningssäng. Vidare in finns vardagsrum med gott om plats för både matplats och soffa. Huset har högt i tak vilket skapar en trevlig rymd. Från vardagsrummet nås altanen ut mot trädgården. Här finns plats för matgrupp och solstolar.

Längre in på tomten finns nytt attefallshus som uppfördes 2020. Här finns altan med plats för utemöbler. I öppen planlösning finns pentry och matplats samt plats för säng. Intill pentryt finns sovrum med våningssäng.

Strax intill huvudbyggnaden finns det gamla utedasset kvar och intill finns förbränningstoalett.
Vatten finns att tillgå på utsidan av huvudbyggnaden och kommer från den egna borrade brunnen. Se bifogad vattenanalys under Länkar och viktiga dokument.

Husen har på senare år renoverats med bland annat ny el, altan, attefallshus, ommålning och nytt tak för att nämna några åtgärder.

Området är planlagt och möjlighet finns att enligt planen uppföra en huvudbyggnad om 100 m² och en komplementbyggnad om 20 m².

Kort promenad till stranden

Från tomten leder en stig ned till båtplatsen, Waxholmsbryggan och sandstranden. Nere vid de gemensamma bryggorna finns en gemensam bastu, boulebana och gästplatser för vänner på besök. 

Ornöboda är idag helt bilfri och ligger avskilt från Ornös vägnät men fler och fler i området använder fyrhjuling för att transportera det man behöver från egen båt och ångbåtsbrygga. Den gemensamma samfälligheten arrangerar midsommarfirande och kräftskivor. Nät får läggas på föreningens gemensamma vatten i viken och här fångas sik och abborre.

Här finns mycket att göra, ta en promenad till Hässelmara gård för att inhandla ägg eller ta egna båten till Fjärdlång, Utö, Huvudskär och Kyrkviken på Ornö med ytterligare en skärgårdskrog. Några av öarna når man även med Waxholmsbåt. Ornö är södra skärgårdens största ö med bra bär- och svampskogar, badsjöar, vandringsleder, naturreservat, rikt djurliv, vacker flora och bra fiskevatten.

Varmt välkommen på visning!

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ornöboda 48 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00