Fogdö - Norrtälje

3 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Charmig fastighet på Fogdö

Ett välkomnande hem i ett plan med braskamin, gästhus och bastu. Gott om plats för familj och vänner och ett stenkast från badstranden. Altan med härlig kvällssol.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Gamla Sjöbodvägen 28 - Grisslehamn
2 min
Med bilväg
40 m2
85 m2
Tomtarea: 3035 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Visning  söndag 22 / 9 14:00 - 15:00
Visning  onsdag 25 / 9 18:00 - 19:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

FOGDÖ 1:27

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Grisslehamn

Område:

Fogdö

Postnummer:

764 57

Tomtarea:

3035 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

85 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

40 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

6

Varav sovrum:

4

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1975

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el, luftvärmepump och braskamin.

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. Enskilt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Fogdö 1:2,1:6,1:7 mfl(fogdö nv) (1972-06-30) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 946 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

817 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 129 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1975

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

17 500 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 500 kr/år

Renhållning:

800 kr/år

Driftskostnader totalt:

20 800 kr/år

Servitut:

0188-85/186 - 3: Officialservitut väg

Servitut:

fnr_010439019: Gemensamhetsanläggning Norrtälje FOGDÖ GA:3

Servitut:

01-IM1-87/3275 - 1: Avtalsservitut hushållsvatten (1987-02-12)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till Fogdö, en ö med broförbindelse mellan Grisslehamn och Singö. En stor härlig tomt om ca 3000 kvm. Huvudhuset, om ca 85 m², består av två sovrum i var sin ände av huset och ett helkaklat badrum med wc, dusch och handfat samt vardagsrum och kök i öppen planlösning. De stora fönstren bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp och altandörrar leder ut till stort trädäck med plats för både grill, utekök och matplats. Däcket sträcker sig runt huset på entrésidan för loungemöbler och solstolar.

Gästhuset är ca 40 kvm och har en egen uteplats, två stora sovrum, vardagsrum med köksdel och en toalett med Separett. Perfekt för gästerna eller äldre barn.

Tomten består av plana vackra gräsmattor och på framsidan mer skogstomt med berg i dagen. För den odlingsintresserade finns det obegränsade möjligheter. Den inre gräsmattan omgärdas av huvudhus och gästhus i vinkel och med både bastu och lekstuga ramas den vackert in och blir en liten oas i sig. Det är som gjort för att familjen ska kunna njuta av att barnen leker i en trygg lantlig miljö. Det finns en snickarverkstad som är hopbyggd med bastun och ett separat förråd för förvaring av sommarens alla leksaker och cyklar.

Fastigheten har egen borrad brunn och Bdt-avlopp med sluten tank.

Till fastigheten hör en båtplats vid brygga med Y-bommar och på väg till bryggan passerar man en fin liten sandstrand, pittoreskt placerad mellan två gamla båthus. Här tar man morgondoppet och barnen kan bada och leka i vattenbrynet.

Det är ca 10 minuters bilväg till Grisslehamn, ett av Roslagens mest genuina samhällen och här finns utöver det fina Hotell Havsbaden både ICA butik, flera restauranger, fiskaffärer, bensin och apotek. Här finns också seglarskola och tennisbana och det är många som uppskattar en tur till Åland med Eckerö-linjen.

Välkommen på visning! 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Gamla Sjöbodvägen 28 - Grisslehamn
Stockgolm