Bygg nytt vid vattnet

Utsikt över Skåvsjöholmssundet, hästhagar och ängar. Belägen på lugn återvändsgata. Absolut närhet till bad och möjlig båtplats på samfällighetens mark. Sol från morgon till senaste kvällen. Vacker trädgårdstomt med generös byggrätt, kommunalt vatten och avlopp samt möjligt att ansluta sig fiber.

Alla bilder

Hästängsudd - Svinninge - Österåker

Pris/bud
5 000 000 kr
Hästängsudd & Galoppstigen

Beläget i attraktiva sjönära Svinninge, med hela skärgården utanför din tomtgräns. Lantlig atmosfär med den absoluta närheten till både vattnen, ängar, hagar och skog. Området Hästängsudd har en mycket vacker bebyggelse som nu erbjuder dig en fastighet för att skapa ditt drömboende på.

En vacker uppvuxen trädgårdstomt om 1 510 kvm med en fantastisk utsikt över vackra hästhagar och vattnet. Solen fångar man på fastigheten från morgon till den sena kvällen. Grannar finns intill, men möjligheten att skapa ett boende med lite insyn och med en underbar utsikt.

Här bor du i populära Hästängsudd i Svinninge, med skärgården i blickfånget och med korta promenader till flertalet bad i bästa söderläge, härliga strövområden och promenadavstånd även för de kortaste benen till närmsta förskola. Svinninge Saluhall med matbutik på cykelavstånd.  Idrottsplats med aktiviteter och traditionsenligt midsommarfirande inom 500m anordnas av fastighetsägarföreningen i området.

Det finns även en markerad motionsslinga på ca 5 km som börjar och slutar vid idrottsplatsenIdrottsplats erbjuder en fotbollsplan och lekplats som ligger vid Idrottsstigen. Vid Stora bryggan finns även en boulebana.

Karsvreta träsk ligger på halvön Svartgarn närmare bestämt i den natursköna boendemiljön Svinninge-Hästängsudd, nära Åkersberga, i havsnära Österåkers kommun, norr om Stockholm. Karsvreta träsk är ett lokalt naturreservat med ett rikt djur och växtliv.

Karsvreta träsk är ESKO klassat, dvs som ett Ekologiskt Särskilt Känsligt Område. Är man naturintresserad och vill göra nytta finns den ideella föreningen ”Karsvretagruppen” vars vision är att återställa och skydda området Karsvreta träsk med närområden. Föreningen vill med denna unika natur erbjuda alla boende ett lokalt naturreservat till glädje för nuvarande och kommande generationer.

Vad får man bygga här

Detaljplanen för området medger för den här fastigheten största byggnadsarea för huvudbyggnad 10 procent av fastighetens land area.  För denna fastighet skulle det gå att bygga 151 kvm i två våningar. Detaljplanen medger en bostadslägenhet på fastigheten. Dock får en additionsbostad om maximalt 50 kvadratmeter boarea anordnas inom huvudbyggnad eller komplementbyggnad.

Utöver huvudbyggnad får komplementbyggnader om max 80 kvm byggnadsarea uppföras, varav den största får vara maximalt 50 kvm.

Hela detaljplanen finns bifogad i annonsen att läsa. 

Anslutningskostnad per oktober -22 enligt Roslagsvatten är 262 058 kr. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Galoppstigen 4B - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00