Bullerbykänsla

En oas strax söder om Grisslehamn med två sekelskifteshus, en ombyggd lada, carport, jordkällare och möjlighet till båtplats. Bostadshusen är vackert renoverade med stor kärlek till sin tidsålder och fastigheten har stor gräsmatta för barnen att springa på och fina odlingsmöjligheter.

Bullerbyn!
Vacker tomt
Båtplats
Alla bilder

Grisslehamn - Norrtälje

Pris/bud
4 950 000 kr

Ett unikt tillfälle att förvärva två fastigheter om totalt 3537 m² tomt och hus med anor från sekelskiftet. Sammanlagt tre bostadshus, växthus, carport och jordkällare. Detta är en fastighet för den stora familjen, som generationsboende eller varför inte för uthyrning eller bed and breakfast. Allt är möjligt här i denna lilla oas som vi kallar Bullerbyn. Husen vävs samman av en väl omhändertagen tomt med mysiga uteplatser, vackra buskar och stora plana gräsytor för barnen att springa på, samt gott om odlingsmöjligheter, både i och utanför växthuset.

 

”Norrgården”

Ett hus från 1860 i två plan om ca 80 m², vackert renoverat för att bibehålla den tidstypiska charmen. Nedervåningen består av hall med garderob, ett badrum med wc och dusch, ett rymligt kök med såväl fungerande vedspis som moderna vitvaror, innanför köket ett genomgångsrum, samt vardagsrum med braskamin. En trappa upp finns det gott om sovplatser fördelat på tre rum. Hallen har charmiga timmerväggar och kan med fördel göras om till tv-hörna för barnen.

Detta hus lämpar sig väl för uthyrning, då det ligger lite avskilt från de övriga två.  

 

”Mellangården”

En stor altan med plats för både matgrupp och solstolar välkomnar er in i hallen som öppnar upp med kök och matrum på nedervåningen. Oerhört smakfullt inrett med vedspisen bevarad, bröstpanel i matrummet och exklusiva materialval i köket. Intill köket finns skafferiet. Trappan tar dig upp till övervåningen som idag är inredd som ett stort rum uppdelat på sovplats, arbetshörna och mysigt tv-rum med soffa. Intill ligger badrummet.

Ett hus som utstrålar lugn och harmoni och måste upplevas på plats.

 

”Sörgården”

Den ombyggda ladan fick nytt liv 2012 då den byggdes upp igen från grunden och är inredd som bostadshus. Entréplan bjuder på rymligt vardagsrum, vedeldad bastu, toalett och tvättstuga. Utanför finns en altan med ett ljuvligt utekök som inte lämnar något att önska och på baksidan finns en rymlig altan med ytterligare en vedeldad bastu. Övervåningen är idag inredd med maximalt antal sängplatser fördelat på två rum och platsbyggda barnsängar i gången. Det ena rummet har ett mindre barkök och går lätt att göra om till vardagsrum med matplats istället.

Mellan Sörgården och Mellangården finns trädgårdsförråd, vedförråd och en rymlig och fräsch jordkällare. Fastigheten har egen borrad brunn för dricksvatten, trekammarbrunn för avlopp och fiber är indraget. Närmaste badplats är ca 500 meter bort och möjlighet till båtplats finns.

Väddö är en skärgårdsö med bilväg till fastlandet och läget ger en härlig skärgårdskänsla med enkel tillgänglighet. Med bil tar det ca 1,5 timme till Stockholm och 40 minuter till Norrtälje. Buss går med täta turer både helger och vardagar.

Många i området uppskattar Älmsta med ett stort utbud av affärer och krogar. Omedelbar närhet till skärgårdsliv och vacker natur. Eller varför inte besöka Kröns trädgård med växtförsäljning och restaurang och Väddö Gårdsmejeri. För den golfintresserade ligger Väddö Golfklubb bara 10-15 minuter bort. Cirka fem minuters bilfärd mot norr ligger Grisslehamn, ett av Roslagens mest genuina samhällen. Utöver det fina Hotell Havsbaden är det många som uppskattar en tur till Åland med Eckerö-linjen.

Till Väddö kommer man genom ett levande landskap med vacker natur och många sevärdheter. Väddö ligger norr om Norrtälje, som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer hela året om. Då man passerat över Väddö kanal i Älmsta åker man mot Grisslehamn och vid Folk och Fä tar man av vänster. I området finns flera badplatser för de små och gott om stora natursköna skogar för svamp- och bärplockning.

Välkommen till ett hem utöver det vanliga!

 

 

 

 

 

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Gamla landsvägen 54,56 - Grisslehamn
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00