Arkitektritat med högt läge på Kvarnholmen

Nybyggt och charmigt hus med bedårande sjöutsikt och sol från morgon till kväll. Inredd sjöbod med plats för gäster nere vid stor brygganläggning. Ett komplett boende för den som önskar njuta av skärgården året runt.

Alla bilder

Kvarnholmen - Muskö - Haninge

Pris/bud
8 500 000 kr

Strax utanför Mickrum på Muskö ligger den lilla ön Kvarnholmen med skyddat och samtidigt fritt läge. En väl tilltagen brygganläggning med gott om plats för flera båtar välkomnar till en plan och öppen sjötomt. Här nere finns inredd och rymlig sjöbod med gott om plats för övernattande gäster. Fönster ut mot vattnet ger en sagolik utsikt.

Lite längre upp på tomten finns förvaringsbod och jordkällare. Perfekt för att förvara och hålla mat och dryck kyld. 
På denna del av tomten finns även vedeldad badtunna från vilket man kan njuta av havet.

En gångväg leder upp till det nybyggda och charmiga bostadshuset. Det höga läget ger sjöutsikt från alla rum och sol från tidig morgon till sen kväll. Huvudbyggnaden färdigställdes år 2017 och är synnerligen välbyggd med rejält tilltagna dimensioner för komfortabelt boende året runt. Här finns öppna och sociala ytor.

Byggnaden välkomnar med en väl tilltagen hall med gott om förvaringsmöjligheter. Vidare nås kök och vardagsrum byggt i öppen planlösning för att optimera socialt umgänge. Stora glaspartier bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp och tack vare förhöjt väggliv ges en härlig rymd.

Vardagsrummet har braskamin för lite kyligare kvällar. Stora fönster mot väst gör att solen når hit även de sista timmarna på kvällen.

Köket från Ballingslöv är lantligt och samtidigt modernt i en vacker lindblomsgrön färg. Här finns gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. Välutrustat med spishäll, ugn, micro, kyl, frys, diskmaskin samt vinkyl. De generösa fönsterpartierna där matbordet är placerat gör att man även här kan njuta av den bedårande sjöutsikten varje måltid.

I husets andra ände finns rymligt sovrum med vackert ljusinsläpp och bra förvaringsmöjligheter. Bredvid sovrummet ligger stort badrum med dusch, wc och handfat.
Trappa leder upp till övervåningen där sovrum och väl tilltagen klädkammare finns. Sovrummet är luftigt och har fönster åt tre väderstreck. 

Altaner finns på både husets öst- och västsida. En nås från köket och har generöst med ytor för både matplats och spabad. Den andra nås från vardagsrummet och tack vare att den är inglasad kan man här även sitta svalare dagar och njuta av kvällssolen.

Bakom huset finns sovbod/snickarbod. Sovboden är inredd med dubbelsäng och med gott om plats för övernattande gäster.

Detta charmiga hus är välbyggt och i toppskick. Samtliga detaljer är väl utvalda såsom rustika ekgolv, spröjsade fönster med kulturglas, vacker pärlspont, socklar och lister.

Området

Kvarnholmen ligger med ett skyddat och samtidigt fritt läge mellan Muskö och Käfsholmen. Här simmar sälen utanför och havsörnen seglar ofta förbi. 

Sjölivets alla nöjen ligger nära med fiske, bad och båt. Här finns många trevliga utflyktsmål både på land och till havs. Med egen båt kan man besöka de populära öarna Dalarö, Utö, Rånö, Nåttarö och Ålö i skärgårdens yttersta havsband.

För den som önskar göra ett restaurangbesök finns Muskö sjökrog vid Mickrums brygga samt restaurang på Ludvigsbergs herrgård. Lanthandel finns vidare en bit upp på Muskö. Med båt nås även Häringe slott med vackra omgivningar och restaurang. 

Kvarnholmen är en liten och mysig ö vackert inramad av en sagolik skärgårdsmiljö.

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Mickrum Kvarnholmen 4 - Muskö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00