Arkitektritat i fin skärgårdsmiljö

I populära Linanäs nära gästhamn, krogar, affär och badplatser. Både Waxholmsbåt och buss går hit. Härlig trädgård och ett rymligt hus för ett kvalitativt skärgårdsboende hela året. Kommunalt vatten och avlopp.

Välkomna till Linanäs!
Altan mot söder och tomten
Flygbild mot Linanäs hamn
Alla bilder

Linanäs - Österåker

Pris/bud
4 500 000 kr
Linanäs-Ljusterö

På gångavstånd från fastigheten hittar man Linanäs Gästhamn. Under sommartid är Linanäs huvudorten på Ljusterö. Det är en härlig oas med all tänkbar service. Här finns bensinstation, en mindre livsmedelsbutik, systembolagsombud samt flera restauranger. Här kan gästerna lägga till om de väljer att komma med egen båt, även Waxholmsbåten angör Linanäs.

På Ljusterö Torg, vilket man passerar från Ljusterö färjeläge, finns mataffär, restaurang och gym mm. På vägen till Linanäs passerar man golfbanan vid Väsbystrand. Ljusterö är lättillgängligt med bilfärja. Turerna går i regel med 10-20 minuters trafik och kväll/nattetid 1-2 ggr per timme. Restid till Stockholm är ca 1 timme. För den som vill finns båtförbindelse med skärgårdsbåtar. Waxholmsbolaget trafikerar flertalet bryggor. 


På Ljusterö finns naturreservat, träkyrka, badstränder och mycket stora ströv- och promenadområden. Ön är levande året om med ca 1 700 fast boende. Ett otroligt trivsamt skärgårdsboende för familjen som vill njuta av alla årstiderna men ändå komma snabbt till storstaden. Linanäs ligger ca 10 minuters bilresa från färjelägret.

Om huset

Fastigheten ligger i en väl etablerad del av Linanäs med varierad bebyggelse ikring och på bekvämt promenadavstånd finns både Linanäs hamn och fina badplatser. Tomten är plan och barnvänlig och erbjuder sol under hela dagen på plana gräsytor med uppvuxna fruktträd och bärbuskar. På tomten ligger huset, tillbyggt 2015 och totalt genomgånget under senare år. Här har man lagt stor vikt vid kvalitet, både i små detaljer och helheten. Exempelvis är all panel ny på huset och i denna finns inte en enda skarvad bit. Detta tillsammans med de platsbyggda fönsterluckorna och mycket annat ger ett mycket homogent och smakfullt intryck. 

Entrén sker till den tillbyggda delen som ligger något lägre än den ursprungliga delen. I denna del har man för bästa komfort golvburen värme. Nivåskillnaden ger ett härligt flöde i huset och den väl tilltagna takhöjden i denna del ger ett otroligt ljus och en rymd. I sällskapsdelen som dominerar denna del av huset finns plats för många och mycket. Måltider intill eldstaden, plats för vila och kontemplation och här finns även ett större sovrum, även det med full takhöjd. Genomgående fina furugolv i ljus ton, smakfulla och genomtänkta detaljer och lösningar samt god kvalitet i snickerier genomsyrar huset.

Via några trappsteg kommer man upp till det ursprungliga huset, genomgående renoverat under senare år. Här möts man av köket med mindre matplats intill en rogivande plats med stora glaspartier ut mot altanen. Den väl genomtänkta tillbyggnaden har utformats för att ge ljus och kontakt mellan de bägge delarna. Det fullt utrustade köket har även bevarad vedspis i full funktion. Intill köket finns ytterligare ett sovrum, detta med öppen spis. ett nyrenoverat badrum med dusch finns i andra änden och även ett sovrum till. Totalt uppgår huset i bostadsplanet till ca 110 m².

Från köket kommer men via en trappa ner i husets källare som idag inte är inrett utan mer fungerar som förvaring. Här skulle man kunna omforma funktionen efter det egna behovet och ytorna är generösa för detta. Toalett och enklare tvättstuga finns i källaren utöver ett större rum samt mindre förrådsdelar, totala ytan är ca 60 m² här nere. På fastigheten finns utöver huset ett större förråd/garage med enklare gästdel och även ett växthus.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Tvärvägen 3 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00