Äkta sjötomt med bilväg

På Västra Lagnö med fantastiskt läge på gränsen mot ytterskärgården ligger detta underbara sjöställe. Härlig strandlinje med klippor, strandäng, brygganläggning och sjöstuga med bastu. Här finns plats för den stora familjen med både huvudbyggnad och rymlig gäststuga. Carport med förråd samt växthus för odlingar. Allt byggt i enhetlig och modern stil. Utsikten är hänförande och läget är bästa tänkbara. Gott om altaner och fina uteplatser runt om på tomten. Bekvämt och underbart boende med bilväg hela vägen fram.

Brygga med söderläge
Stora fönster mot sjösidan
Plan fin yta vid strandlinjen
Alla bilder

Västra Lagnö - Ljusterö - Österåker

Pris/bud
12 500 000 kr
Sjötomt i vacker skärgård

Södervänd solig sjötomt på Västra Lagnö på Ljusterö. Fastigheten ligger fritt mot väster och med bilväg hela vägen fram. Söderläge med många soltimmar och runt udden välkomnar den yttre skärgården. Ett livsstilsboende för hela året. Magisk utsikt över fjärden Gälnan med öar som Husarö och Äpplarö i fonden.  Man har vy ända ut i Svartlögafjärden. I närliggande skärgård finns en mängd platser att besöka med krogar och affärer, bla på Finnhamn, Svartsö, Ingmarsö och Nässlingen. Runt udden finns Klintstundet med sjömack och livs. Fortsätter man in i skärgården kommer man fort till Furusund, Högmarsö krog och Siaröfortet som ligger längs med Furusundsleden. 

På fastigheten finns allt man kan önska sig av en skärgårdsdröm. Den fina och varierade tomten sluttar svagt mot vattnet. Vid strandkanten finns klippor, brygga och sjöstuga med vedeldad bastu. En bit upp finns ett modernt hus på ca 120 m², en rejäl gäststuga på ca 40 m² och carport med snickarbod/förråd. Det finns också ett växthus för odling och en jordkällare för förvaring av mat och dricka. Allt är modernt med härlig skärgårdskänsla och magisk utsikt. Läget med bilväg långt ut i skärgården är optimalt. Att enkelt, snabbt och oplanerat kunna åka ut till sitt egna skärgårdsställe. Att få uppleva naturen, gå barfota, fiska, åka båt och koppla av.  

Vacker skärgårdsnatur

Tomten på 3 265 m² land upplevs betydligt större i och med landhöjning. Vattenområde utanför stranden tillhör men ej arealredovisat. Strandplatsen är bred och vänd i sydväst för bästa solläge året runt. Vid bryggan och sjöstugan finns klippor och plana ytor. Som gjorda för spel och lek under sommardagar. Vid sjöstugan finns gott om plats för både fikastunder eller grillmiddagar i kvällssol. Mellan sjöstugan och stora huset finns ett växthus för odlingar. Runt stora huset är en väl tilltagen altan, självklart med magisk sjöutsikt. Även vid gäststugan finns en fin altan och runtomkring husen är lättskött naturmark med vackra träd.

Stora huset, gäststuga, sjöbod och carport

Sjöstugan byggdes 2001 och är på ca 25 m². Sjöstugan är tvådelad med vedeldad bastu och dusch i ena delen och sjöbod för båt och strandsaker i andra delen. Ett bryggdäck tar vid utanför bastun. Här kan man duka upp för härliga måltider eller bara ha ett mysigt brygghäng soliga dagar. 

Rejäl brygganläggning med plats för många båtar, segeljollar och sjöns alla leksaker. Det finns en installerad båtlift för säkerhet. Utanför är fjärden stor och i vyn ligger ytterskärgården. Segelbåtar ligger bäst på svajboj utanför bryggan. 

Huvudbyggnaden är ett fint skärgårdshus i 1.5 plan som byggdes 1998. Stora fönster mot sjösidan gör utsikten till en del av inredningen. Öppen och ljus planlösning mellan kök och allrum. Mot sjösidan i allrummet är en braskamin som är vinklad mot både köket, matplatsen och allrummet. Utanför allrummet är en stor altan, perfekt för sommarens grillningar och måltider i det fria. 

Direkt vid entrén finns duschrum med tvättstuga och separat wc. Det finns fyra sovrum, två på nedre plan och två på övre plan. 

I huset finns en öppen spiraltrappa som har kontakt med husets kök, allrum samt allrummet på övervåningen. 

Gästhuset är perfekt som generationsboende och är på ca 40 m². Gäststugan byggdes 2003 och är tillbyggt några år senare. Här finns sovrum samt sovloft. I köket finns ett trinett kök och kylskåp samt köksskåp. I tvättrummet är en förbränningstoalett och handfat. Väl tilltagen altan med sjöutsikt. 

Carport med förråd. Vid infarten finns plats för många bilar. Carport och stängbar snickarbod/förrådsdel välkomnar. För att komma in till fastigheten har man vägservitut med hydrauliska grindar genom grannfastigheten. Tryggt och säkert. Mellan stora huset och stranden finns ett fint växthus för egna odlingar. För förvaring av frukt, potatis och drick finns en jordkällare.

Läget på Västra Lagnö

Strax öster om fastigheten når man Klintsundet med båt, bil och cykel. Här finns sjömack, mat, glass, tidning, kajakuthyrning och annat som behövs en härlig sommardag. Via Klintsundet tar man sig ut i Gälnan och mellanskärgården. Vidare ut på Ljusterös norra spets kommer du till Östra Lagnö, ett naturreservat med fantastiska klippor och långgrunda sandstränder för barnen. Utanför Östra Lagnö går Husaröleden upp i norra skärgården eller ner i mellanskärgården. 

Ljusterö erbjuder all tänkbar service man kan önska, skola i Mellansjö, Ljusterö Torg, förskola, bibliotek och läkarmottagning. På Ljusterö Torg, vilket man passerar från Ljusterö färjeläge, finns mataffär, restaurang och gym mm. Söderut på Ljusterö ligger Ljusterö Golfbana och i Linanäs med krogar, affär och gästhamn. 
Bussförbindelse med buss 626 från Danderyds sjukhus. Restid med bil från Stockholm ca 1.5 h. Färja avgår var 20:e minut. 

Välkomna till en sjönära livsstil. 

 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12
Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Västanvägen 4 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00