Rådmansö - Norrtälje

6 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Äkta sjötomt med bastu på bryggan

Ett komplett fritidsboende med rymligt hus, 2 separata gästhus, generös brygga och bastu både inne och ute. Välkommen till Rådmansö, klassisk Roslagsmark med närheten till både Norrtälje och Stockholm.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Djursnäsvägen 20 - Norrtälje
0 min
Med bilväg
70 m2
Vatten: 2270 m2
Tomtarea: 3050 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

ÅKERÖ 1:32

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Norrtälje

Område:

Rådmansö

Postnummer:

761 94

Vatten:

2270 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

3050 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

70 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

3

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1960

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Pålar

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Luftvärmepump,, golvvärme och braskamin

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten och avlopp

Taxeringsvärde totalt:

3 548 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

402 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 146 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1960

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

12 000 kr/år

Samfällighet:

1 000 kr/år

Renhållning:

900 kr/år

Försäkring:

4 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

18 400 kr/år

Servitut:

fnr_010171664: Gemensamhetsanläggning Norrtälje ÅKERÖ GA:3

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

I vackert solläge invid Åkeröfjärden på Rådmansö ligger denna stora sjötomt om totalt 5 320 kvm, varav 2270 kvm eget vattenområde. Solen skiner på tomten från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Runt tre av husets sidor leder en altan med den största delen mot vattnet och man har bra uppsikt över barnens lekar på gräsmattan eller stranden. Tomten består av plana gräsmattor med berg i dagen och vid bryggan kan du tryggt lägga din båt. Under Rådmansöbron kommer man ut i skärgården, seglingshöjden ut genom sundet är 12 meter. Med den egna båten når man ytterskärgården på 30 minuter och sjökrogar finns det gott om.

Huvudhuset om ca 70 kvm rymmer två stora sovrum, varav ett med braskamin och stora skjutdörrar i glas mot vattnet och ett med plats för fyra sovplatser. Kök och vardagsrum i öppen planlösning och även här finns stora glasdörrar ut mot altanen. Braskaminen bidrar både till stämning och värme under kallare årstider och köket är komplett med all tänkbar maskinell utrustning. I badrummet finns toalett och dusch samt fastighetens ena bastu, när det är för kallt att gå ner till bryggan. Huvudhuset är välisolerat och går att använda som året-runt-boende. En hel del förbättringar har gjorts de senaste åren, bl. a. Falsat alusink-tak på alla byggnaderna, ny luftvärmepump, målning mm. Vänligen se bilagt lista. 

Det finns gott om plats för vänner och bekanta eller den stora familjen med två separata gästhus lite längre upp på tomten, det ena är ca 13 kvm och har både el och vatten indraget. Gästhus nummer två är ca 6 kvm och är hopbyggt med förråd och vedställ. Dessa två gästhus är enbart sommarisolerade. Intill uppfarten ligger ett garage med el indraget.

Den gedigna betongbryggan mäter 21 meter och avslutas med en flytbrygga om ca 50 kvm med gott om plats för lounge möbler och bastu nr 2. Allt för att få ut maximalt av detta redan fantastiska fritidsboende. Sitt i solstolarna och bara njut och beskåda det rika fågellivet. Här häckar häger, svanar simmar förbi i par och allt som oftast får du syn på havsörnarna som svävar högt upp i det blå. Invid bryggan ligger båthuset med ramper för att kunna förvara båt och alla tillbehör för vattensport under vinterhalvåret. 

Fastigheten har egen borrad brunn, bdt-avlopp till slamavskiljare med sluten tank och fiber är beställt.

I närområdet finns Rådmansö skola och affärer finns i Vreta, Spillersboda och Gräddö, beläget strax intill mot Norrtäljeviken. Eller varför inte ta båten till Söderviks bageri för en fika eller för att köpa frukostbrödet till familjen. Norrtälje stad med hela dess utbud av affärer, restauranger och aktiviteter når man efter ca 15 minuters bilfärd och Stockholm ligger på ett pendlingsavstånd om ca en timme.

Välkommen på visning!

Djursnäsvägen 20 - Norrtälje
Stockgolm