Äkta sjötomt i Mälaren

Strålande söderläge med sol hela dagen. Byggt 2004 för året runt bruk. Huvud hus om ca 150 m² + biytor. Gästhus om ca 30 m² med sov loft och förråd. Sov hus med bastu och badtunna, stor carport och växthus. Blomstrande natur och trädgårds tomt om 2 418 m² med lång egen strandlinje/sandstrand. Bryggor samt eget vattenområde om 2 896 m². Sjönära avstånd: 0 min

Alla bilder

Märsön - Enköping

Pris/bud
9 975 000 kr

En timme från centrala Stockholm ligger denna pärla mitt i Mälaren. Märsön mitt emellan Enköping och Strängnäs. I mitten av 50-talet byggdes Hjulstabron och detta medförde att ön började bli exploaterad först till ett fritidshusområde men på senare år så är det fler och fler som bor permanent. Mitt på ön så går kommungräns och de som bor på nordvästra delen bor i Enköpings kommun och de på sydöstra delen bor i Strängnäs kommun. Ska man in till Stockholm så är det perfekt för att man kan välja att åka in norra infarten eller södra beroende på vart man ska är det ungefär lika långt vilken väg man än väljer. Ön består av vacker skog, strövområde och badplatser. De mest kända är Braxbadet och Aborrbadet. Närheten till vatten är slående vart på ön du än befinner dig.

Längs slingrande vacker grusväg så kommer du fram och det första du slås av är lugnet. Och mitt i lugnet ligger denna moderna fridfulla oas som lämpar sig både för lyxigt fritidsboende eller för den som vill bo permanent.

På den äkta sjötomten finns två infarter att välja på, sammanknutna i en rundkörning så att det är enkelt och praktiskt att parkera och nyttja. Gott om plats för både bil och båt. En stor praktisk carport för två bilar finns tillgänglig.

Fastigheten köptes av nuvarande ägare 2002 och 2004 började husen byggas och det märks att ägarna har varit intresserade och engagerade för att skapa detta välskötta boende.

Huvudhuset om sina ca 150 kvm fördelade på tre plan bjuder in oss på entréplan med en öppen planlösning med kök, mat del samt sällskaps del. Ett modernt kök med all utrustning du kan tänka dig är husets hjärta. Stora fönsterpartier med härligt ljusinsläpp från söder och utsikt över Mälarens vattenspegel. Två sovrum samt helkaklad toalett med dusch finns även tillgänglig här. Mitt i huset en spiraltrappa som leder oss upp till loftet som lämpar sig både som sovrum, hobby eller tv-rum.

Från entréplan utgång till altandäck.

Spiraltrappa även ner till källarvåningen, tack vare att huset ligger i suterräng så är här även stora fönster med ett bra ljusinsläpp vilket ger en härlig känsla. Stort och öppet, idag inrett till en kontorsdel och ett sällskapsrum men här är det bara fantasierna som sätter stopp för användandet. Härlig ångbastu och ett stort badrum med spakänsla.

Teknik rum och förråd finns och snyggt och praktiskt tillgängligt.

Gästhuset bredvid om ca 30 kvm med sov loft är också fullt inrett med trinett och dusch samt toalett i samma stil och med samma fönsterparti och ljusinsläpp som huvudhuset. Här kommer barn, barnbarn och långväga gäster till att trivas alldeles utmärkt.

Husen är sammanbundna av ett flertal altandäck och sittplatser allt med strålande sol hela dagen samt utsikt över vattnet. Det finns sittgrupper för allt och alla. Det finna även ett mindre sov hus med en läcker altan utanför. Nedanför bastu samt vedeldad badtunna. För den med gröna fingrar finns ett växthus lämpat för allsköns odlingar eller för den som bara vill njuta, sätt in lite vinrankor och ett skönt möblemang och bara sitta ner och slappna av med en god bok. En praktisk vedbod ligger alldeles vid tomtgräns.

Den 5 314 kvm äkta sjötomten (land 2 418 kvm, vatten 2 896 kvm) är både natur och trädgårds tomt. Stor energi och vikt har lagts vid stensättning, gräs, mattor och perenna växter så att det med enkelhet kan skötas. Mycket av mer blomster är krukbaserad och blomstrar stora delar av året.

Vid den egna väl tilltagna strandlinjen som delvis är stensatt av vacker natursten finns naturligtvis den egna sandstranden. Detta är verkligen barnens eldorado under sommarhalvåret. Två vältilltagna bryggor för förtöjning av båtar varav den ena med segelbåtsdjup. En badbrygga bogseras ut och läggs på plats under sommaren. På bryggorna njuter man av sol från morgon till kväll, det finns även gott om plats för både grill och mys.

 

Denna pärla på äkta sjötomt är helt perfekt för familjen som önskar sig ett modernt boende för fritidsboende eller för den som vill bo permanent.

 

Välkomna på visning.

 

 

 

 

 

 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Rödingvägen 18 - Enköping
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00