Äkta sjötomt - Fåglarö

Ett sjöläge som erbjuder ett förstklassigt nyttjande året om på Saxarfjärdens finaste ö. Pool, stora terrasser, två gästhus, flera bodar och trädgårdsgarage. Klippor och rejäl brygganläggning med båtlyft. Modernt och stilfullt utbyggt senaste åren. Waxholmsbåt året om.

Alla bilder

Fåglarö- Saxarfjärden - Österåker

Pris/bud
14 500 000 kr
Om Fåglarö 1:139


En rejäl brygga med båtlift välkomnar. Här finns plats för många båtar på bägge sidor. Väl förtöjd och iland, möter den vackra klipphällen och den gröna gräsmattan. Sjöstugan ligger vackert mot klippan och bryggdäcket inrymmer allrum med kök, stort sovrum och kaklat duschrum med wc och tvättställ. Hela bygganden är nyrenoverad. Separat ingång till sjöbodsdel för alla saker båtlivet kräver.

Huvudbyggnaden med terrasser och poolområdet ligger vackert inbäddat mot dom grå klipphällarna. Gästhuset är vidbyggt med grannens och inrymmer både stort sovrum och snickarbod. Det är väldigt fin utsikt och man tassar barfota på alla altaner runt huset och poolområdet. Fiber finns installerat. 

Stora huset nyligen renoverat och modernt designat. Ett fullutrustat vinterbonat hus som nyttjas hela året. Luftig planlösning med ett ljuvligt sällskapsrum mot sjön. Här är det full takhöjd till nock och braskamin. Vy genom stora fönsterpartier med full uppsikt över båtarna vid bryggan. Köket är rymligt för många och har full maskinell utrustning. Två sovrum i norr och intill ligger ett kaklat duschrum med WC och tvättställ. Alla årstiderna utnyttjar man det inglasade uterummet om 29 kvm. Det är en härlig känsla att sitta här. Runt huset är det träaltaner som vackert smälter in mot klipporna. Poolområdet är generöst tilltaget för både utegrupper och solsängar. Fastigheten har sedan 2016 genomgått en övergripande ombyggnation och renovering. Fastigheten är i mycket gott skick.

Ett nyligen uppfört Attefallshus står på gräsängen mot norra gränsen. Fungerar som garage för alla trädgårdsmaskiner. Går att inreda som gästboende. Intill står vattenboden med avsaltningsanläggning märke Waterman. Denna anläggning använder man vintertid när det kommunala vattnet är avstängt. 

Tomten är barnvänlig för lek och spel på gräsmattorna, bad från bryggan, vattensporter och fiske på sjön. Det går även bra att slöa i hängmattan vid poolen.

Fåglarö är en ö i Saxarfjärden med ett sjudande skärgårdsliv året om. En gammal anrik jordbruksö som tillhört Margretelunds slott. Fåglarö omvandlades till sommarö på 40- och 60-talet och glada fritidshusbyggare slog sig till ro. Ön har otroligt vacker natur med öppna ängar och fina klippor och badvikar mot Saxarfjärden. Det gamla hemmanet finns kvar på ön och föreningen förvaltar öns samfällda vattensystem, grönområden och ångbåtsbrygga. Sommarmånaderna går det flera dagliga förbindelser med Waxholmsbolaget till och från Stockholm. Med egna båten från Skeppsdals båthamn är det bara 10 minuter. Bil- och båtplats finns eventuellt att överta.

Föreningen på Fåglarö anordnar en rad olika uppskattade aktiviteter för öns boende. Midsommarfirandet är en av de mest populära. Gäster från öarna runt omkring är ett välkommet inslag i midsommarfirandet. Andra aktiviteter värda att nämna är fotbollsskolan, naturvandringar och bryggmöten. Promenadvägarna runt ön uppskattas för motion. Vid ångbåtsbryggan hämtar man både tidningar, post och gäster. På ön finns stora allmänningar med både ängsmark och klippor mot Saxarfjärden.

Från ön är det nära både till fastlandet och Ljusterö. Runt om i Saxarfjärden finns massor med utflyktsmål. Linanäs mitt emot fastigheten på Ljusterö har både affär, bensin och krogar. En utmärkt glasstur med barnen endast 5 min. Grinda med både bryggkrog och värdshus ser man borta i horisonten. I Vaxholm finns all tänkbar service, det tar knappt 25 minuter med egen båt eller en 45 min med Waxholmsbåten.

Välkomna!

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Fårhagen 10 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00