Med havet och horisonten som granne

Välkomna till Mälbyhamn på Väddös utsida och detta underbara Danahus med tillhörande gästhus. Underbart läge alldeles intill Ålands hav med härliga klippor och en utsikt som varierar från dag till dag, minut till minut. Ett rymligt trädäck förbinder husen och här finns pool och bastu med dusch. 300 meter bort finns båtplats i skyddad och välordnad hamn.

Alla bilder

Väddö - Mälbyhamn - Norrtälje

Pris/bud
5 000 000 kr
Huvudbyggnaden

De A-formade Danahusen är utformade för att stå emot vinden och smälta in i naturen. Taket är högt vinklat och långt neddraget och har endast två takfönster på långsidan. Trots den lilla ytan känns huset rymligt och med både plats för arbetsköket, allrum med soffa framför kaminen, matplats med utsikt över havet, sovrum samt loft för dubbelsäng har man det man behöver. Entrén sker till köket och där finns klädhängare och plats för ytterligare skåp. Köket byggdes omkring 2009 och har gott om förvaring i höga och låga skåp kompletterat med öppna hyllor. De runda fönstren ger extra charm.

Från allrummet kommer man ut mot havet och här finns plats att sitta både i sol och skugga.  Däcket sammanbinder huset med gästhus och duschrum med bastu, som man når på bara några steg. Intill huset ligger poolen, där de flesta av sommardagarna spenderas. Nedanför tomten finns fina klippor med bra ställen att bada ifrån.

Poolen anlades 2013 och fylls med havsvatten som pumpas upp. Måtten på poolen är 8x4 meter och djupet är 170 cm.

Vatten till fastigheten finns året om via samfällighetens brunnar. 

Gästhus med dusch och bastu

Gästhuset har två rum som båda kan användas som sovrum. Rummen har egna ingångar samt en dörr som förbinder dem. I det ena rummet finns garderober och om man vill kan här installeras ett pentry, el finns framdraget. Sammanbyggt med gästhuset är duschrummet med duschplats, tvättställ och mulltoalett. Här finns också bastun.

Att bygga mer

Se bifogad detaljplan för mer info om tillbyggnad. I området medges huvudbyggnad om 80 kvm samt komplementbyggnad om 40 kvm. Tillkommer Friggebod och Attefall.

Området och hamnen

I den otroligt skyddade hamnen ca 300 m från fastigheten ingår en extra bred båtplats vid bryggan. Miljön är mycket vacker och området är välskött. Här finns de karaktäristiska röda sjöbodarna på rad, utsiktsplatser och grillplats. Sitt och njut en stund eller ta en promenad längs havet på klipporna. Man ordnar gemensamt midsommarfirande.

Det är knappt 15 minuter med bil in till Älmsta med bra mataffär, restauranger och butiker.

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00