Egen oas på Saltkråkan

På norra Norröra ca. 20 minuters promenad från ångbåtsbryggan ligger denna fastighet. En grönskande oas i ogenerat läge med fin vy ut mot Gräsköfjärden. Drygt hundra meter längs med stigen ligger bryggan, som delas med två andra fastigheter. Bada kan man göra från badstegen på bryggan och på ön finns flera bad både från klippor och långgrund strand. Huset uppfördes år 1990 och är en rejäl och gedigen timmerstuga. Här ryms kök och allrum med högt i tak och vy ut mot vattnet, två sovrum, badrum samt loft som nås utifrån. Timrad gäststuga finns på tomten och används idag som förråd. Hit tar man sig enkelt med egen fritidsbåt eller Waxholmsbåt med daglig trafik året om. Här finns många av de miljöer som Tjorven, Båtsman, farbror Melker och de andra i Saltkråkan rörde sig kring. Välkomna till Norröra – Tjorvens Saltkråkan!

Alla bilder

Norröra - Norrtälje

Pris/bud
2 950 000 kr
Havsutsikt och del i brygga

En plan och fin tomt med slående vy ut mot Gräsköfjärden. Fastigheten har del i en brygga drygt hundra meter från huset som delas med två andra fastigheter. Här finns också en badstege.

Tomten bjuder in till både lek och odling. Här är verkligen en plats att kunna andas ut från vardagens pussel och landa in i naturen och lugnet. Intill husknuten kan man både plocka lingon och blåbär. En rad olika blommor kommer upp här genom dom olika årstiderna.

Enligt detaljplanen är marken nedanför huset, ner mot vattnet, samfälld mark och kommer inte kunna bebyggas.

Timmerhus och gäststuga

År 1990 uppfördes detta timmerhus om 63 kvm plus loft. Via en altan på husets framsida når man entrén. Hall med plats för avhängning. Redan härifrån har man en härlig vy ut mot vattnet. Till vänster ligger badrummet. Utrustat med duschkabin, varmvattenberedare, tvättställ och mulltoalett. Vidare från hallen kommer sovrummen på varsin sida. Det stora sovrummet till höger, gott om utrymme för dubbelsäng och bra förvaring i skjutgarderober. Det mindre sovrummet ligger till vänster och här ryms en enkelsäng. Kök och allrum ligger med panorama vy ut mot vattnet. Öppet upp i nock vilket ger en härlig rymt och ljus. Kamin som enkelt värmer upp stugan. Härifrån kommer man ut på altanen på vattensidan. Laminatgolv och timrade väggar genomgående.

Via en trappa utifrån, intill entrén, når man balkongen och dörren till loftet. På loftet ryms extra sängplatser, förvaring eller ett kryp in för mysiga dagar inomhus. Fin vy ner mot allrummet och ut mot vattnet.

På tomten finns även en gäststuga, även den uppförd år 1990 och är byggt i timmer. Här ryms flera sängplatser eller gott om förvaring så som huset används idag. En altan, varifrån man även har vy mot vattnet, finns på framsidan.

Norröra - Saltkråkan

Norröra känd som Saltkråkan efter Astrid Lindgrens tv-serie från 60-talet. Nu finns omkring 130 fastigheter som nyttjas mest under sommarhalvåret men till glädje är det fler och fler hus som nyttjas året runt. Ett par familjer bor här även permanent.

Hit tar man sig enkel med egen fritidsbåt eller Waxholmsbåt. Från fastlandet når du Norröra på knappt 20 minuter. Norröra har utmärkta kommunikationer från Furusund eller Östernäs på Rådmansö dagligen året om. Under sommaren kan man även åka Waxholmsbåt hela vägen från Slussen eller Strömkajen i Stockholm. Från ångbåtsbryggan till fastigheten är det ca 20 minuter.

Norröra är fullt med aktiviteter året runt. Bad, kajak, båtliv och fiske. Utanför Norröra ligger Svartlögafjärden öppen för både bad- och fiskeutflykter. Möjligheterna är många.

På ön finns promenadstigar till öns nordöstra del med fina badklippor. Här finns även många av de välkända husen från Saltkråkan. Snickargården är ett populärt utflyktsmål. Utmärkta promenad och löparslingor runt ön för den som gillar att röra på sig. Även kultur och idrottsförening på ön med seglarkurser, fotbollsplan med årlig fotbollsskola, gemensamt midsommarfirande för att nämna en del.

Furusund ligger ett kort bit västerut och här finns närmaste båtmack. Skärgårdens bästa livsmedelsaffär finns på Blidö och på Rödlöga finns sommaraffär. Mathem levererat direkt till egna bryggan. Krogar finns det gott om i närområdet om man inte vill laga maten själv, b.la på Furusund, Fejan, Lidö och Högmarsö.

Linnéa Lund
Fastighetsmäklare Linnéa Lund 076-831 02 63

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00